2019-05-15 56 瀏覽
Cafe位處金雞廣場,地點方便,但又冇咩招牌(可能我睇唔到啦)!咁啱同朋友附近想搵間樓上Cafe食下傾下計,上網稱讚依間cp值超高!本住一試心態,點知真係幾有驚喜,無論味道、價錢、份量同服務都out of my expectation!!!2個人360蚊埋單,但有哂餐湯、主菜、飲品,仲叫咗2個小食都係360蚊到,相當抵食!!!!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻晚市我見有set dinner,如果3個人以上就可以叫Party Set(每位都係129)我哋得2個人就叫咗2個Set Dinner加小食!咁侍應都好貼心咁唔會一次過上哂啲小食同主菜先,等我哋慢慢食!另外值得一讚係我哋落咗一陣單先突然想轉飲品(都有點唔好意思),原先諗住如果佢整緊就廢是,但店主仍然轉俾我哋,實在太好人🥰仲有見我地食唔哂(其實係我哋叫多咗少少...),會問我哋係咪唔啱食!仲問有咩改善,好有heart!!!講返食物先:::1. 粟米湯(餐湯)我覺得味道都唔錯,有麵包粒係入面!但我個人認為唔加比較好!2. 日式餃子🥟話說好似都係40幾蚊,但份量好多!好抵食!仲好好味,唔油膩!平時啲餃子係煎,仲有好多油!但佢應該唔只齋煎,仲有擺入焗爐焗,

1. 粟米湯(餐湯)
我覺得味道都唔錯,有麵包粒係入面!但我個人認為唔加比較好!

2. 日式餃子🥟
話說好似都係40幾蚊,但份量好多!好抵食!仲好好味,唔油膩!平時啲餃子係煎,仲有好多油!但佢應該唔只齋煎,仲有擺入焗爐焗,變咗上枱都冇油膩感,又juicy👍🏻配埋木魚、紫菜加鱆魚燒汁,味道夾,令人想食多幾隻!😋
日式餃子🥟

3. 蜜糖雞翼
又係幾十蚊就已經有6隻雞翼!蜜糖雞翼賣相好似冇乜特別咁,但雞翼最緊要夠熱,咁先可口, 佢夠熱蜜糖味夠香,好食!
蜜糖雞翼

4.主菜1: 鰻魚飯
本身諗住還好,點知😋😋😋鰻魚飯 醬汁唔會太甜!👍🏻飯軟熟度啱啱好,鰻魚又ok大條!裝扮都好有日本feel😂
鰻魚飯

5. 主菜2: 冬陰功海蝦意粉
夠辣,冬陰功味完全入到意粉,味道冇分離,係似用冬陰功汁煮意粉,唔似分開煮!👍🏻仲有我最愛嘅雞脾菇呀🥰🥰🥰鐘意到更大幅上升🔝只係小食太足份量食唔哂😛😛
冬陰功海蝦意粉

我一定會再嚟🥰🥰性價比實在太高喇!!!!
日式餃子🥟
蜜糖雞翼