.📍Outdark📍#饅頭去旺角 #饅頭食韓國菜其實小編一向唔係對韓國菜有特別大嘅興趣,今次去呢間餐廳主要係為咗慶祝朋友生日(she is a Korean food lover),所以下面嘅食評大家可以斟酌參考下。------------------------------1️⃣ 香蒜蜜糖炸雞 ($178)炸雞係大件無骨雞件,外皮比坊間其他炸雞香脆,肉質都頗嫩滑😆, 但就唔算特別多汁;味道上感覺以蜜糖香甜為主導,蒜味都濃烈但感覺只係負責提供香味,炸雞嚟講我都係鍾意以鹹味為主嘅多啲;另外仲有大量薯條薯角,但呢點係我眼中反而係扣分位,因為薯仔成本真係好平,而佢哋又唔算炸得特別出色🥴,以呢個價錢嚟講,我寧願佢畀翻多啲炸雞我。◾評分:7.3/10------------------------------2️⃣ 辣炒豬肉 ($268)雖然價錢望落好似有啲進取,但其實呢大碟嘢份量可以比3-4人share,五花腩肉份量充足,唔會淨係得一堆蔥同芽菜呃秤🥺;因為底下有爐頭keep住加熱,所以食物溫度都好足夠,一直都有蔥香散發💕;最吸引人嘅當然係側邊嘅芝士,配上辣炒豬肉入面惹味嘅甜辣醬,除非芝士燶成煎餅,如果
📍Outdark📍#饅頭去旺角 #饅頭食韓國菜
1️⃣ 香蒜蜜糖炸雞 ($178)
◾評分:7.3/10
香蒜蜜糖炸雞

2️⃣ 辣炒豬肉 ($268)
雖然價錢望落好似有啲進取,但其實呢大碟嘢份量可以比3-4人share,五花腩肉份量充足,唔會淨係得一堆蔥同芽菜呃秤🥺;因為底下有爐頭keep住加熱,所以食物溫度都好足夠,一直都有蔥香散發💕;最吸引人嘅當然係側邊嘅芝士,配上辣炒豬肉入面惹味嘅甜辣醬,除非芝士燶成煎餅,如果唔係都好難唔好食🙈;另外側邊仲有啲紫菜飯、泡菜同醃蘿蔔。整體嚟講我覺得可以一試。
◾評分:7.8/10
辣炒豬肉