2024-04-15 0 瀏覽
Outdark可以話係我平時嘅飯堂😂平時喺旺角諗唔到食咩就會嚟食outdark👍🏻每次嚟都必定會order佢嘅蜜糖炸雞同埋炸醬麵‼️完全係神還原韓國當地嘅味道,彷彿自己置身於韓國🇰🇷但飲品方面,就略嫌冇乜特色,味道過甜,下次會嗌返燒酒類別

但飲品方面,就略嫌冇乜特色,味道過甜,下次會嗌返燒酒類別
2024-04-05 146 瀏覽
OutdarkHappy Friday, 又係約朋友食飯既日子啦。旺角緊係我地其中一個主打方便地區啦。今日有人想食韓國菜, 我一早就經open rice book 左OutDark。 地點近地鐵, 而且唔需要等lift。餐廳有點暗, 有情調, 我地一行4人。入邊地方闊落, 我地又唔會坐到好迫, 而家其人枱都好有空間, 而家好多餐廳都做唔到。香蒜蜜糖炸雞(半份) 拼原味炸雞(半份) , 入面包埋薯條,仲有薯格同埋炸反薯。芝士炒雞,一個牛肉卷Outdark yogurt smoothie (Strawberry) X 2Beer x 3 雖然限時只有90分鐘, 但我地成8點幾時食, 9點幾無人排隊, 所以都俾我地坐到我地想走先呀。
Outdark

芝士炒雞,一個牛肉卷

Beer x 3

2024-03-20 189 瀏覽
想搵個地方同朋友 chill 一 chill🍻🥰 但又想食高質韓國嘢 又要有氣氛 呢間一流👯Ps. 呢間人氣韓國餐廳成日都排長龍 記得book定位先去食😚.講嘢食之前 講下個環境先✨餐廳佈置得好靚 暗暗地 再加上好多發光星星掛飾 好浪漫🌷🥰.🔹炸蝦Kimbap🍙雖然只係同平時嘅飯卷配料差唔多 但加入炸蝦 成個飯卷即刻level up 咗😚啲飯嘅熱度啱啱好 所以無蓋過炸蝦上面嘅炸粉部分食落好酥脆 仲食到鮮甜嘅蝦味🤤.🔹海鮮煎餅 🥞 $118將海鮮同蔬菜炒成一塊 熱辣辣 脆脆地 好有口感🤏🏻海鮮就包括 魷魚🦑+蝦🍤🦐 個份量都幾多下 又夠新鮮 而蔬菜就包括 三色椒 雖然平時麻麻哋鍾意食 但加咗調味粉 其實三色椒嘅味唔太出~每次食韓國菜必叫啲 dish!! 🇰🇷🥢.📍Outdark (飛達商業中心) (旺角)旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
想搵個地方同朋友 chill 一 chill🍻🥰
🔹海鮮煎餅 🥞 $118
將海鮮同蔬菜炒成一塊 熱辣辣 脆脆地 好有口感🤏🏻
海鮮就包括 魷魚🦑+蝦🍤🦐 個份量都幾多下 又夠新鮮
每次食韓國菜必叫啲 dish!! 🇰🇷🥢
📍Outdark (飛達商業中心) (旺角)
旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
2024-03-18 131 瀏覽
Outdark📍Mong Kok$456+1 ($250.8 pp)本人認為Outdark係全港其中一間最好食嘅韓國菜🤣不服來辯🤪👍🏼Cheese Chicken $328店員會喺你面前煮溶啲芝士,然後將拉絲芝士包住雞肉😈 非常邪惡,同埋打卡一流👍🏼 食落好惹味,好輕微辣,相信唔食辣嘅人都會接受到~Honey Makgeolli $128幾鍾意飲韓國米酒☺️呢個有淡淡蜜糖味都唔錯,不過本人覺得柚子味再好飲啲,酒味會再淡啲😌味道🌝🌝🌝🌝🌗環境🌝🌝🌝🌝🌚服務🌝🌝🌝🌚🌚抵食🌝🌝🌝🌚🌚整體🌝🌝🌝🌝🌚
Outdark
📍Mong Kok

$456+1 ($250.8 pp)

👍🏼Cheese Chicken $328

Honey Makgeolli $128

味道🌝🌝🌝🌝🌗
環境🌝🌝🌝🌝🌚
服務🌝🌝🌝🌚🌚
抵食🌝🌝🌝🌚🌚
整體🌝🌝🌝🌝🌚
✧【Outdark】🇰🇷【地址】旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓@outdarkhk✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧主打炸雞的Outdark來自韓國釜山,一踏入店內,燈光微暗,營造出酒吧般氛圍,令人感到神秘又舒適!!🍻 - 五花肉炒年糕 HK$288 🐷🧀🌶️ 最打卡菜色,而且芝士拉絲超惹味!!炒大鐵鍋一上菜超吸睛,五花肉炒年糕放最中間,旁邊放上超多芝士及小菜!!!用特製辣椒醬炒過的五花肉同年糕,味道微辣又食到蔬菜清甜,非常惹味!!將年糕放入已溶化的車打芝士非常香濃又拉絲,無敵!!小菜仲有紫菜飯,菠蘿粒及泡菜,食到中途可以轉換下口味中和油膩感,好貼心!! - 蜜桃梳打 HK$48 🍑🍹 梳打簡直係芝士同炸雞好朋友!!蜜桃味道濃郁,梳打清新又解膩!!

【Outdark】🇰🇷

- 蜜桃梳打 HK$48 🍑🍹
五花肉炒年糕
蜜桃梳打
2024-01-22 636 瀏覽
見呢度有頗多好評,就決定試一試﹝跟據過往經驗,呢度啲食評可信程度都有70~80%﹞‧‧‧呢間係嗰20~30%?食物水準:飲品都OK嘅。食物就一般,炸雞可以。煎餅尚可,"炒"粉絲就‧‧‧有啲糊,啲粉絲〝痴〞埋一舊。咁一般質素,竟然都算多人幫襯﹝我哋星期一晚去嘅,入坐率都有60~70%﹞。服務態度:無服務可言。入座 - 訂咗19:00四位,18:50左右上到去門口,望到入面有員工/侍應企咗响度食嘢,面對面見到我哋,都冇意識行出嚟接待,我哋就自己行入去搵佢。落單 - 叫侍應落單時,有1、2個行過都無反應,叫多一两次,先行埋嚟。上菜 - 其中一位侍應,竟然將食物/飲品放响枱邊,而枱中間係未放滿。其餘都係粒聲唔出就咁放底﹝唔講係咩菜,點知有冇放錯枱?﹞埋單 - 我明白,訂/入座時,已講明係90分鐘交枱。以往幫襯過不少食肆,亦有呢個明文規定,但如果未滿座,亦唔會趕客走,因為試過坐得耐啲,又會再叫啲飯後甜/飲品‧‧‧呢間真係奇疤。走時係20:20左右﹝應該未有耐關門﹞,行過門口,先見到有一整區係吉枱﹝佔全店1/4左右﹞。唔知店東知唔知啲員工咁〝敬業樂業〞,準時收返張枱呢?

服務態度:無服務可言。
題外話/補充資料: 今日査電郵,先見到呢度話我缺席咗呢個訂座。即時決定﹝第一次﹞寫返篇食評出嚟。其實,上星期食完行出門口時,已同同行友人不斷講,一定要差評呢餐/間,但過後,其實本身都諗住有時間、又記得嘅話,先睇吓寫唔寫。連客人有冇出席都唔會反饋返平台,咁平台仲為乜同你合作?
2024-01-15
2024-01-13 472 瀏覽
食過好多次outdark了,每次都覺得好好食!😆缺點就係如果Walk in嘅話真係等好耐好耐,如果冇book位嘅話,起碼等一個鐘。當日係聖誕節食,見到門口坐爆曬😂🙈每次嚟到都一定會嗌佢嘅米酒!非常之推介芒果味,好甜好好飲,女仔應該都會好鐘意!今次食咗芝士年糕炒雞配爐邊蛋同埋紫菜飯。兩個人其實淨係食呢個已經好飽同埋好滯。年糕唔會好硬,加埋可以拉到好長絲嘅芝士,食落啱啱好!佢呢度嘅炸雞都好食,不過要多啲人先至食得晒~
食過好多次outdark了,每次都覺得好好食!😆

2024-01-12 306 瀏覽
啱啱去咗Outdark試下佢哋嘅美食,真係一試難忘!首先嗌咗個Jokbal豬腳,皮滑膠潤,食落去真係好滋味,拌埋隨附嚟嘅醬汁,嘩,又香又嚼勁,真係過癮到不得了👍!DIY Rice Ball亦都幾得意,瞓身捏成小小飯團,每一啖都鬧哂飽滿嘅米香和香脆海苔,仲可以自由配搭心水配料呀!Mojito Ade飲落去清新提神,啖啖薄荷味,清涼過癮,正喎!Honey Makgoli嗰個,醇厚甘甜好好飲,同埋暖哄哄嘅感覺仲添咗幾分溫暖🍯。Outdark唔止韓國料理做得好,佈置同氣氛都幾滿分,光線得戥、音樂低沉,幽暗嘅環境好適合夜晚黎個小聚,感覺自己好似飛咗去韓國,心情都high晒!要數亮點,個半份香蒜蜜糖炸雞夠晒彈牙,每一啖都係完美嘅甜蜜蒜香,攞嚟配酒正!鐵板辣炒豬肉同埋嘅韓國果汁都同樣掂到冇朋友🌶️!下次仲要約多幾個狗友一齊分享,滿足到爆呀!

2024-01-08 129 瀏覽
每次聚餐想著吃韓國菜,都會考慮這一家。種類很多,味道很正宗,價格也相對合適,適合組隊一起來探點美食。每次吃都會點他的泡菜煎餅、豬肉炒飯、炸物、紫菜包飯、雜菜等等。飲品一直都是那幾個,除了藍色那個,其他的都還可以。情侶和家庭也可以來這裡聚餐,他有一個捏飯糰的餐,忘記具體名字,不過挺有趣的,可以一起互動,好多情侶的桌上都點了一個。他家還有好多鍋類,都挺足量,看著也都還不錯,挺誘人的,下次約朋友再一起試一下!

2023-12-07 307 瀏覽
同朋友聚舊,大家心思思都想食炸雞,人多好辦事;點咗雙拼炸雞、海鮮煎餅、炸醬麵、烤牛肉炒粉絲、DIY rice ball雙拼炸雞揀咗甜辣味同香蒜蜜糖味,甜辣味世一!醬汁多,痴滿喺炸雞上面好惹味;除咗炸雞,仲會有炸薯Chips Trio伴碟,有齊薯格、薯條、薯塊,炸薯全部都有調味,淨食都已經好好食,係好抵食嘅一份炸雞!烤牛肉炒粉絲 牛肉份量多而且好入味,每人都分到幾啖食~海鮮煎餅呢個係自己私心點嘅,一直都好掛住韓國食到足料嘅海鮮煎餅,呢到嘅海鮮煎餅都好唔錯,煎得脆身而且好足料。炸醬麵 成日睇韓劇、綜藝節目見韓國人食得咁滋味,終於試咗!呢款咸咸甜甜之餘再加啲微辣,好好食喎!DIY rice ball 可以俾客人自己DIY將所有食材mix埋,再將佢整成一個個波,好玩又好食 呢餐大家好滿意,抵食之餘仲有韓仔職員添,哈哈。
同朋友聚舊,大家心思思都想食炸雞,人多好辦事;
烤牛肉炒粉絲
牛肉份量多而且好入味,每人都分到幾啖食~
DIY Rice Ball

呢餐大家好滿意,抵食之餘仲有韓仔職員添,哈哈。
2023-10-30
DIY Rice Ball
  • 海鮮煎餅
  • 雙拼炸雞
2023-12-07 278 瀏覽
我哋一行五人叫咗5道菜,價錢合理而且份量都好大份。雙拼炸雞(香蒜蜜糖味+甜辣味)香蒜蜜糖味蒜味唔算好濃,配搭香甜蜜糖,食完個口都唔怕有蒜味,唔錯唔錯甜辣味食韓國炸雞必點嘅口味!甜甜辣辣,好惹味,可以再多幾舊海鮮煎餅香脆足料,啱晒鐘意食海鮮嘅我😋飯卷點咗2款口味:烤牛肉飯卷、炸蝦飯卷烤牛肉飯卷好足料,一啖放入口,好滿足;而炸蝦飯卷,食落炸蝦仲好脆身,裡面加咗啲沙律醬,唔錯!炸醬麵有驚喜!咸咸甜甜之餘再加啲微辣,好夠味,好食過喺韓國食到嘅,哈哈~飲品都好唔錯,大大杯好夠飲~餐廳佈置都好有韓國feel!😋大家都食到好滿足嘅一餐!一定會再encore,味道同喺韓國食到嘅差不多,而且性價比高,一大班人嚟可以叫多幾款😆

我哋一行五人叫咗5道菜,價錢合理而且份量都好大份。
香蒜蜜糖味
蒜味唔算好濃,配搭香甜蜜糖,食完個口都唔
怕有蒜味,唔錯唔錯

甜辣味
食韓國炸雞必點嘅口味!甜甜辣辣,好惹味,可以再多幾舊
海鮮煎餅
香脆足料,啱晒鐘意食海鮮嘅我😋
炸蝦飯卷;烤牛肉飯卷
飯卷點咗2款口味:烤牛肉飯卷、炸蝦飯卷

烤牛肉飯卷好足料,一啖放入口,好滿足;
而炸蝦飯卷,食落炸蝦仲好脆身,裡面加咗啲沙律醬,唔錯!
炸醬麵
飲品都好唔錯,大大杯好夠飲~

餐廳佈置都好有韓國feel!

2023-10-29
炸蝦飯卷;烤牛肉飯卷
  • 雙拼炸雞
  • 炸蝦飯卷
2023-12-01 132 瀏覽
同男朋友去咗呢間韓國餐廳食之前都食過一次都覺得幾好食兩個人都食唔到好多嘢,所以叫咗一個鍋就夠好掛住韓國嘅冬天食魚串鍋嘅感覺在东打冷的冬天吃着魚串鍋真是很幸福☺️。最後都叫咗個米酒
同男朋友去咗呢間韓國餐廳食
之前都食過一次都覺得幾好食
兩個人都食唔到好多嘢,所以叫咗一個鍋就夠

好掛住韓國嘅冬天食魚串鍋嘅感覺
在东打冷的冬天吃着魚串鍋真是很幸福☺️。

最後都叫咗個米酒
2023-11-25 126 瀏覽
旺角炸雞店多籮籮,揀最傳統必定揀 Outdark,店內氣氛好熱鬧,裝潢如置身太空感覺。香蒜蜜糖炸雞醬油炸雞口味猶如在韓國吃到的傳統炸雞,雞肉嫩滑多汁,外皮香脆,每件雞肉入味濃郁。配上薯格薯條更飽腹。豬肉炒年糕店家自家獨特的辣椒酵代營傳統的辣椒醬,令味道更甜辣開胃,同時配合不同的小菜進食,當中包括紫菜飯、香濃芝士、香甜菠蘿粒和香炒泡菜。建議可以一片豬肉蘸點芝士包上紫菜飯一同吃用更有層次。柚子梳打芒果梳打必點。📍Outdark (飛達商業中心)地址: 旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓電話: 28920877=====================#outdark #outdarkhk #koreanfood #koreanstyle #korea #chicken #炸雞 #韓國菜 #韓式料理 #旺角美食 #尖沙咀美食

香蒜蜜糖炸雞
醬油炸雞

豬肉炒年糕
建議可以一片豬肉蘸點芝士包上紫菜飯一同吃用更有層次。

柚子梳打芒果梳打必點。

📍Outdark (飛達商業中心)

地址: 旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
電話: 28920877
=====================
2023-11-21 110 瀏覽
平常在尖沙咀上班,慣了去韓食街食韓國菜,今次和友人試一試呢間樓上舖,味道不錯,其中泡菜煎餅最對我胃口,還有因為沒有太多今等候,可以和友人們輕輕鬆鬆聊久一點。推薦大家來小聚一下!

推薦大家來小聚一下!

2023-11-14 158 瀏覽
outdark呢間餐廳應該大家都唔陌生,我都同朋友食過好幾次,呢間餐廳主打韓國美食,入面亦有幾位韓國籍既職員幫你落單,可以騙騙自己去左旅行吧(笑)Jokbal豬腳配料同醬都好濃比較咸,豬腳既膠質好淋好香,配合醬汁一齊食,十分夾Diy Rice Ball飲糰可以自己DIY,正常會整成一個波,但如果你有心機, 應該可以砌到唔少野,同朋友或者一家大細都好合適,超級推介Mojito Ade無酒精飲品,有薄荷既清新味道,好飲同飲落好涼快Honey Makgoli酒精含量6%,呢隻米酒氣味好香,味道頗甜,份量都算多,4 個人飲都足夠,推介

Jokbal豬腳

Diy Rice Ball

Mojito Ade
無酒精飲品,有薄荷既清新味道,好飲同飲落好涼快

Honey Makgoli