2018-05-09 355 瀏覽
一講到川菜 平時水煮魚烤魚就食得多 但冒菜就真係第一次試我地叫左二人餐 可以揀8個餸同2個主菜都只係128HKD 平均每人60幾蚊就可以食飽飽有麻辣同清湯選擇 為左辣而來既我地當然係點麻辣辣度有小辣和大辣兩種 我地鐘意食辣既所以揀左大辣!我覺得大辣有譚仔小辣的程度 想試既朋友可以根據自己既接受程度選擇因為係第一次試 所以我地都揀左啲平時少見既餸 例如鴨血 海白菜 豆皮等等 店員姐姐仲同我地講呢幾樣都係由四川直送 更加值得一試鴨血唔會好似我地平時食到既豬紅咁鬆散 大大塊好入味海白菜熟左之後呈淡綠色半透明 爽口而味道似平時成日食既中華沙律至於主菜 除左火鍋面同飯 亦都可以選擇土豆粉同火鍋寬粉土豆粉看上去似烏冬 但吃下去比烏冬彈牙 必試寬粉其實即係寬紅薯粉 配上辣椒 辣油 蒜蓉 蔥等配料 十分惹味另一樣不得不提的就係飲品 除左一般飲品 烏蠅館亦有不同既花茶同茶葉可供選擇我地跟餐叫左茉莉蜂蜜同桂花蜂蜜 每杯都加了不少的花 所以十分清香由於沒有加其他糖 所以亦可以嘗到蜂蜜的甜 十分驚喜
一講到川菜 平時水煮魚烤魚就食得多 但冒菜就真係第一次試

我地叫左二人餐 可以揀8個餸同2個主菜都只係128HKD
平均每人60幾蚊就可以食飽飽

有麻辣同清湯選擇 為左辣而來既我地當然係點麻辣

辣度有小辣和大辣兩種 我地鐘意食辣既所以揀左大辣!

店員姐姐仲同我地講呢幾樣都係由四川直送 更加值得一試

鴨血唔會好似我地平時食到既豬紅咁鬆散 大大塊好入味