OPPA Coffee Bar Restaurant

2018-05-31 127 瀏覽
又到假日,本人妻梗係又要出動。我就最睇外表,見到間舖頭個look咁有格調,我梗係忍唔住去馬😊呢間就係 ~~~~~~~~~~尖沙咀既oppa coffee bar restaurant!!!! 入到去既冷氣非常清爽,舖頭亦十分有條理,好適合食個輕便既下午餐慰勞下自己。入到韓國餐廳,醃蘿蔔做前菜少不了,酸酸甜甜既口味正好用黎開開胃口呢!每次上菜仲有韓國靚仔oppa親切效勞,真係韓風揚溢。今日就叫左三樣菜填下肚,分別係:"蜜糖牛油無骨炸雞" , oppa最愛既" 紫菜包飯" , " OPPA炸醬麵".先講前者,蜜糖牛油無骨炸雞上枱既moment已經風味撲入鼻子,我食開正嘢抗拒不了,直講正啊!!!咬落口鬆脆可口,同時帶有蜜糖既甜加牛油既鹹,兩種味道相輔相成,每一啖都有感鹹甜得宜,直頭不停feel兩種截然不同既享受。 紫菜包飯用左比較common既材料, 例如:紅蘿蔔、酸蘿蔔、蛋絲、火腿同芝麻等,感覺上相對平實。但係。。。。。。。不要以為無驚喜喲!!!!我冇諗過d蔬菜咁新鮮,咬落去口口都嗦嗦聲好爽口,適合食左咁多肉後清一清。上枱時亦食到微暖既口感,值得一讚! 再者,OPPA炸醬麵亦者冇其

每次上菜仲有韓國靚仔oppa親切效勞,真係韓風揚溢。
蜜糖牛油炸雞

紫菜包飯

再者,OPPA炸醬麵亦者冇其他舖頭炸醬麵既過重口味同負擔,取而代之既係一種清新既口感。麵條分明不會過黏,炸醬亦爽口怡人,兩者交合之後食落口清爽得黎同樣滋味無窮。
炸醬麵

食飽飽,仲會貼心送上甜甜既糖果比我地潤下口,真係好sweet好warm架。

尖沙咀地理位置方便,呢間舖頭亦鄰近The one呢d大地標,下一次一定再次出動,食勻全間舖個meal..
2018-05-20
蜜糖牛油炸雞