走入CheckInThaiViet,簡直係款款菜式喊緊我試😋。友人先落單咗兩份Lunch set,加埋咗幾款其他菜—多到分唔晒都彩。泰式金邊粉,質感幼滑,滿滿泰國小街既feel,辣得嚟又唔踩界,順滑得嚟唔失個人;佢個酸辣椰汁湯,激發晒味蕾,幾正!而班泰式奶茶,講真,冰熊嘅造型實在得意爆燈💡,攪拌起嚟嘅時候又有少少儀式感。布吉蟹肉咖喱米線同青木瓜沙律就嚟咗。芒果糯米飯色彩繽紛,諗下啲糯米撞埋椰漿同芒果,實在係Perfect match,每一啖都間唔到幫手!😍同場加映嘅提拉米蘇,咖啡香味撲鼻,質感夠曲。換句話講,呢度嘅食物都有嘢睇,有嘢食,真係坐得舒服食得開心,算喺平民化中帶點小創意,絕對係尋味旅程中嘅一個美妙站點🚩!