2024-01-03 489 瀏覽
講真,進到這家餃子店時我無乜大期待,但嘗咗佢哋嘅餃子後,我食指大動!先講講嗰個鮮肉雲耳椰菜餃,個皮彈牙得嚟唔會太厚,裏面嘅餡料又多得黎又實在,雲耳跟椰菜嘅搭配出乎意料地夠晒爽口,食落去真係鮮味滿分。話說返,佢哋個鮮肉紫菜餃,簡直是人間美味啊!紫菜嘅海味配上嗲嗲嘅豬肉餡,每啖咬落都足足嘅滿足,而且隻隻都咁大隻,幾乎係小飽唔到,大飽剛好嘅範圍。😮✨另一寵兒就係佢嘅鮮肉白菜餃配米線。嗰碗花膠豬骨湯底夠香,入口暖笠笠,正喎!米線滑溜溜,同厚實嘅餃子皮相得益彰。雖然白菜餃無紫菜嗰款咁出彩,但都算係差不多,叫人想一試再試。最後,我唔得唔講返嗰煎餃加豆瓣醬,係辣椒控嘅我食落真係停唔到口,啖啖餡肉,啖啖精華。整體來講,這家餃子店既舒服又得意,滿足到我呢啲對食有要求嘅食客,真心推介!👍🥢🍲