餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2022-12-12 33 瀏覽
6點幾放工未係太肚餓,又見到佢寫住天下第一餃咁勁😏,就入咗呢間餃子店試下,入到去係比較舊式ge中式裝潢,甚至係有d老土tim🤐叫咗個最普通ge 韮菜豬肉湯餃配狀元九鼎湯(10隻)$56首先試咗個湯底-狀元九鼎湯🥣,睇返網上講佢係粉葛加生魚煲成嘅湯,的確係飲到粉葛味,但感覺好淡,似素湯,又勁淺色🫥,我自己會寧願飲返媽媽煲嘅老火粉葛湯~至於個餃子🥟不過不失,天下第一餃就名過於實了🫣餃子皮一般厚薄,韭菜餡料亦都冇咩特別,其他餃子店都做到嘅水準🙃不過值得一題係佢嘅醬料💧,分別有香辣醬同四川麻辣醬,前者冇咁辣,加入咗豆豉同菜脯,個人來講幾鍾意,就咁食啲菜脯都覺得幾好味😋,同埋餃子一齊食又有另一番風味,後者辣汁就比較似跟住落嚟講嘅四川涼皮醬汁,偏辣多少少四川涼皮-BB辣$32晶瑩剔透😍,酸酸辣辣,個人來講辣咗少少🌶,十分開胃,加上花生碎🥜,食落就更加有口感,啲涼皮唔會黐埋一舊,每一塊涼皮都可以分開,呢個涼拌小菜絕對會係食完會想再食🤤如果要食餃子嘅話,我就唔太推薦,因為價錢偏貴💸,品質一般,湯底可以話唔推薦,所以仲有其他更加好嘅選擇,但其他涼拌小菜都建議大家可以去試吓嘅,最後亦都要提吓個廁所,十分之
叫咗個最普通ge 韮菜豬肉湯餃配狀元九鼎湯(10隻)$56

四川涼皮-BB辣$32
四川涼皮

如果要食餃子嘅話,我就唔太推薦,因為價錢偏貴💸,品質一般,湯底可以話唔推薦,所以仲有其他更加好嘅選擇,但其他涼拌小菜都建議大家可以去試吓嘅,最後亦都要提吓個廁所,十分之細😵,令到我會卻步唔再黎🫠
2022-11-29
四川涼皮