黃埔一向多小店美食 基本上由黃埔B出口行去何文田方向 好難忍到手唔買任何野飲野食😣今日就敗左俾呢間芙蓉同源~台灣過江龍店主一嚟就介紹咗兩杯嘢飲。第一杯🥤係同我心水一樣嘅排行第一嘅芋香珍珠奶露。第二杯🥤叫做舉頭望明月,我姪女聽到芒果雪糕就揀呢個。等5分鐘左右就有得飲啦!芋香珍珠奶露雖然實物冇相片咁粉紫咁夢幻,不過飲落去入邊真材實料,有一粒粒嘅芋頭同紫色珍珠響底都好靚😍配上鮮奶,不自覺地就慢慢啜左大半杯!舉頭望明月🌝呢個名真係夠哂特別 入面有椰奶 柳橙 柚同芒果味雪糕 有果香亦有椰奶嘅香味 酸中帶點甜 又有粒粒果肉口感同綿綿嘅雪糕做底 估唔到一杯野飲可以做到咁多層次出嚟 我侄女已經係到「低頭飲哂佢」🤣⚠️ 記得撈匀先好飲呀⚠️ 朋友之前話招牌芋香珍珠奶露太晏會賣哂㗎 想飲嘅早啲去啦

⚠️ 記得撈匀先好飲呀