餐廳: 百樂潮州酒家 (時代廣場)
資訊:

2015-02-19 2209 瀏覽
情人節當日,下午同女朋友歎個靚茶啦 由於我地買左戲飛係銅鑼灣時代廣場睇戲,咁我地就決定係時代廣場搵間酒樓歎茶了 去到時代廣場10樓,發現有間名叫百樂潮州酒樓,望入面環境清靜,地方高貴, 於是我同女朋友就入去試下啦。 場景美麗,華麗既燈飾。1。春風得意腸:我同女朋友都不約而同地諗,係咩來架 我女朋友諗諗下,佢話應該係炸兩腸。 點知真係炸兩腸來架,女朋友巧叻啊 。講返春風得意腸,炸兩炸得好脆,又香口,腸粉仲超滑添。 2。百樂蝦餃皇:蝦超大隻囉又彈牙 又新鮮,皮又薄,這個超正 3。糖醋伊麵:感覺好特別 伊麵點d糖,點d醋來食,伊麵硬左d,算ok啦 4。潮式糯米卷:熱烘烘的,軟綿綿,糯米花人好美味。 5。X O醬蒸鳳爪:好重X O醬味 鳳爪好淋又趙口 ,用X O醬調味非常好 ,有少少辣。6。蜜汁叉燒包:包巧鬆軟,好有口感,加入美味既叉燒,正爆。 7。上湯牛肉球:上湯好清甜,牛肉球好淋,牛肉配上清湯,別有一番風咪。 8。蟹籽鮮蝦燒賣皇:有蟹籽,半肥瘦豬肉,肉質彈牙,好有口感。 9。豉汁蒸排骨:排骨美味鮮甜,多肉又淋,唔會話好大舊骨無肉囉,唔錯唔錯
情人節當日,下午同女朋友歎個靚茶啦
於是我同女朋友就入去試下啦。
場景美麗,華麗既燈飾。
春風得意腸
1。春風得意腸:我同女朋友都不約而同地諗,係咩來架
我女朋友諗諗下,佢話應該係炸兩腸。
點知真係炸兩腸來架,女朋友巧叻啊
。講返春風得意腸,炸兩炸得好脆,又香口,腸粉仲超滑添。
百樂蝦餃皇
2。百樂蝦餃皇:蝦超大隻囉又彈牙
又新鮮,皮又薄,這個超正
糖醋伊麵
3。糖醋伊麵:感覺好特別
伊麵點d糖,點d醋來食,伊麵硬左d,算ok啦
潮式糯米卷
4。潮式糯米卷:熱烘烘的,軟綿綿,糯米花人好美味。
xo醬蒸鳳爪
5。X O醬蒸鳳爪:好重X O醬味
鳳爪好淋又趙口 ,用X O醬調味非常好
,有少少辣。
蜜汁叉燒包
6。蜜汁叉燒包:包巧鬆軟,好有口感,加入美味既叉燒,正爆。
上湯牛肉球
蟹籽鮮蝦燒賣皇
豉汁蒸排骨
9。豉汁蒸排骨:排骨美味鮮甜,多肉又淋,唔會話好大舊骨無肉囉,唔錯唔錯。
題外話/補充資料: 無論係食物,場景,場地,服務,我都係比100分,但價錢比起一般既酒樓,係貴好多。兩個人食左$5xx。
2015-02-14
情人節