2019-08-03 54 瀏覽
約左朋友係旺角飯聚,呢度menu有dinner set同散點食物,仲有party set,成班朋友開派對都得,座位夠大又夠冷氣,環境乾淨光線足,仲有broadgame 可以玩下。我同友人各點晚餐套餐,加多份小食同甜品,就可以慢慢傾成晚,我地仲玩左懷舊遊戲,竹籤game。套餐有餐湯、主菜、飲品,仲可加錢要沙律或甜品。是日餐湯是蘑菇湯,好重蘑菇香味,個湯唔會太咸,有麵包粒增加口感,好溫和舒服的感覺。蜜糖雞翼 $52/6隻,上菜時已傳來陣陣蜜糖香,好有蜜糖bbq的風味,雞翼煎得金黃香口,吸哂蜜糖香甜味,啖啖滋味。黑松露海鮮意大利飯 $119,材料好豐富,有海蝦、藍青口、蜆肉、魷魚,份量都好足夠。青口都肥美飽滿,而且唔腥,好夾意大利飯。魷魚好彈牙好有口感。蜆肉提升鮮味,整體都好正,用料種類多。蝦肉超大隻,好爽彈。意大利飯煮得較軟綿,有好香黑松露味,同埋好濃郁奶香,味道幾好。冬陰公忌廉汁海蝦意大利粉 $109,有5隻大蝦,彈牙爽口。意粉吸哂creamy忌廉汁,仲帶點椰奶香,醬汁有好重冬陰公味,微微辣令人食慾大增,仲有泰式香料味,估唔到西式意粉都好夾泰式冬陰公咕力樂,由樂家杏仁糖及朱古力打成的沙

蜜糖雞翼

黑松露海鮮意大利飯

冬陰公忌廉汁海蝦意大利粉

咭力樂,粉紅菲菲

咕力樂,由樂家杏仁糖及朱古力打成的沙冰,夠凍又重朱古力味,而且加埋飲得既樂家杏仁糖,兩者勁夾勁好飲,味道亦平均,同埋唔太甜。

粉紅菲菲,由雜莓及乳酪打成沙冰,酸酸甜甜好消暑,味道清新好爽,食完野飲仲清埋膩感。
紐約芝士蛋糕

紐約芝士蛋糕 套餐加$10就有,性價比高,芝士蛋糕味道濃郁,質感扎實但入口溶化好軟滑,甜度不高。

呢款竹籤遊戲兒時玩過,而家再玩,真係好難有返以前水準,不過感覺好正。仲有飛行棋、UNO……重拾童真啦。
2019-07-29
蜜糖雞翼