2016-06-16 619 瀏覽
呢度應該開左唔係好耐,八點鐘上到你唔使等位就有得坐,入到去同其他食韓燒嘅感覺差唔多,但枱上面沒有放題紙畀你寫想要幾多,我哋一開頭都唔敢嗌好多,每樣都叫咗兩件佢又真係會比兩件啱啱好你,所以唔會擔心食唔曬。飲品嘅選擇都好多,同埋有一個自助區俾你自己拎醬汁,但係將汁選擇就比較少,以辣醬為主,燒烤醬嗰啲就冇喇,同埋有麥茶飲。 跟住就講下食物啦 ,首先有熟食,以簡單款為主。泡菜煎餃-個皮會比較厚 但係好脆口 個餡料都幾好食 辣辣哋嘅感覺。炸雞-食落感覺會比較似日式嘅炸雞 有原味同埋辣味揀 辣味就有醬汁會比較惹味八爪魚-好脆口 但我果隻比較細 唔係好食到八爪魚的口感 年糕湯-嘅年糕好煙靭 個湯有啲胡椒湯嘅感覺 韓式冷麵-雖然冇配菜 初初嚟到見到咁大碗心諗一定食唔晒 但結果食下食下 食曬 因為凍凍地好舒服 韓式刀削麵-個口感有啲似比較薄身嘅烏冬 蔬菜方面: 蔬菜都好新鮮,但係切得比較薄所以燒嘅時候比較容易乾身,個人就鍾意食燒南瓜。肉類方面:有好多選擇,豬牛羊雞都有好多唔同嘅款式,我哋好多都叫咗少少嚟試,質素同你畀幾百蚊食嘅韓燒唔會差唔多,自己最鍾意嘅係厚燒五花肉,肥同瘦嘅比例啱啱好,但係就比較大舊所
跟住就講下食物啦 ,首先有熟食,以簡單款為主。
韓式炸雞 韓式炸泡菜餃
炸八爪魚
八爪魚-好脆口 但我果隻比較細 唔係好食到八爪魚的口感
年糕湯-嘅年糕好煙靭 個湯有啲胡椒湯嘅感覺
韓式冷麵
韓式刀切
韓式刀削麵-個口感有啲似比較薄身嘅烏冬
,自己最鍾意嘅係厚燒五花肉,肥同瘦嘅比例啱啱好,但係就比較大舊所以最好問店員拎一把較剪剪開佢用嚟包生菜食
豬耳
豬耳-比較爽口 但係又唔會平時食豬耳好脆嗰種感覺 但係個感覺幾得意 因為佢隻耳仔好肥好厚
海鮮方面個人覺得蝦係比較推介嘅,扇貝帶子嗰啲我哋就唔係好識得燒嚟食啦,唔知幾時食得
生蠔
生蠔燒完就好似畀我哋燒到冇野食咁,但佢黎果時都唔係咁

唯一美中不足嘅係,因為我哋食完嘅時候已經冇曬刨冰,唯有下次再食過
,呢個韓式放題啱曬大食嘅你,因為你可以食到有質素既肉之餘又唔洗就住就住

2016-06-15