2022-05-11 172 瀏覽
出開旺角突然好想食泰國菜,所以上左OpenRice搵到呢間阿來,見都幾多好評個價錢又算合理~由於開番晚市,餐廳入座率都有50% ,冷氣唔算好大,當日有落雨所以唔算好焗🌨入正題先😛今次一共叫左4樣野食🐣海南雞冬陰公湯金邊粉$54海南雞同金邊粉份量都幾多,黎食泰國嘢緊係想試埋冬陰公,冬陰公湯底有啲淡,如果可以濃番1.5倍就perfect,雞唔算係好滑🔥咖喱軟殼蟹火山包$138基本上每一檯都有點呢個火山包,包入面滿載咖喱同配菜,面頭有一隻炸過軟殼蟹,個包好香脆配埋個咖喱好夾,無出面餐廳既過咸感,軟殼蟹有驚喜有小量膏又唔會炸到好乾好油🦀🐷燒豬頸肉$68豬頸肉都算係厚切,預期係會有小小燒過既味/炭燒既果,但只係似一般煎既味道,個人比較中意炭燒斜薄砌,豬頸肉配左個汁可以點,但味道都係比較淡,整體平平無奇🙃🦐金柚子鮮蝦沙律$68去食泰菜沙律都好重要,酸酸甜甜好開胃,不過呢間味道唔岩我地😂面個d味道尚算正常,食到底就有怪味,講唔出係醬汁定係柚子有怪味,總之就係除左面頭個一半,個低真係放唔到入口,有陣up味,好彩鮮蝦都幾爽同大隻本來想叫埋芒果糯米飯,食到最後都係無叫😅餐廳款色都幾多,價錢合理份量都足夠,

入正題先😛今次一共叫左4樣野食

燒豬頸肉

🐷燒豬頸肉$68

金柚子鮮蝦沙律

🦐金柚子鮮蝦沙律$68

本來想叫埋芒果糯米飯,食到最後都係無叫😅

餐廳款色都幾多,價錢合理份量都足夠,但係唔對味道有太大期望🤣🤣🤣