餐廳: 熊拉麵 (蘇杭街)
資訊:

2021-01-29 188 瀏覽
每次經過都超多人排隊今次終於的起心肝排隊去食第一次食,本來想叫基本湯底,但睇食評又推介廣島蠔拉麵,最後都係撰咗....廣島蠔拉麵加自家餃子拉麵湯底夠熱,濃郁香滑口感滲出蠔嘅鮮味麵質我撰咗1.25mm(應該係最幼細個款)同軟身質地,易沾上湯汁 麵唔會太淋到無口感,好好味蠔🦪雖然得兩粒,但好飽滿 好有蠔味雖然义燒係半肥瘦而表面有煎香過,賣相更吸引,唔會太油膩朋友撰咗招牌熊拉麵都好好食自家餃子有驚喜,雖然食嘅時候微暖,但煎香個面係脆口而裡面芝士仲有少少拉絲效果,粟米粒香甜 ,讚坐位常算舒服 唔會太迫 有應有嘅距離同空間會再encore
每次經過都超多人排隊

今次終於的起心肝排隊去食

拉麵湯底夠熱,濃郁香滑口感滲出蠔嘅鮮味

蠔🦪雖然得兩粒,但好飽滿 好有蠔味

雖然义燒係半肥瘦而表面有煎香過,賣相更吸引,唔會太油膩

朋友撰咗招牌熊拉麵都好好食

坐位常算舒服 唔會太迫 有應有嘅距離同空間