.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🇭🇰 𝕐𝕦𝕞 𝕐𝕦𝕞 ℂ𝕒𝕟𝕥𝕠𝕟𝕖𝕤𝕖 ℂ𝕦𝕚𝕤𝕚𝕟𝕖 @ 🌟 鼎尚燒鵝湯館《👽食神大媽食中餐》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:二人套餐 HKD 399- 醬皇燒鵝 拼 秘製叉燒(例牌)- 西洋菜陳腎無花果湯- 升級杏汁花膠燉白肺湯 HKD 20- 白飯- 轉豬骨湯底瀨粉 HKD 15- 檸檬利賓納 HKD 10.👽 大媽趁春天上山頂郊遊,行完一輪當然要補充體力,今次要同大家介紹嘅係非常之受歡迎,有好多遊客慕名而至嘅地道燉湯燒味專門店「鼎尚」😍 出品優質好味之餘,喺呢個地段咁嘅價位簡直係非常之抵食!.😝 飢腸轆轆淨係想快啲開餐,唔想諗咁多,一於嗌個二人餐包羅萬有。.🍗 講到地道特色,開餐又點可以冇燒味?!食燒味,又點可以唔食燒鵝同叉燒?!但係一講起燒鵝,通常都覺得好鬼貴。唔貴嘅話,就通常唔好食,一係就部位麻麻得彭骨。但係呢度嘅燒鵝,啖啖肉,唔使額外點酸梅醬都已經超級好味。.😋 叉燒就半肥瘦,肉質嫩得黎夠脆。唔好睇佢肥肥大大,咬落無油膩感,皮脆肉嫩,層次豐富。仲要價錢非常抵,例牌都咁大碟,絕對必點!👍.🌰 除咗大大碟燒味,個餐仲包括兩個自
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
二人套餐 HKD 399
- 醬皇燒鵝 拼 秘製叉燒(例牌)
- 西洋菜陳腎無花果湯
- 升級杏汁花膠燉白肺湯 HKD 20
- 白飯
- 轉豬骨湯底瀨粉 HKD 15
- 檸檬利賓納 HKD 10

秘製叉燒(例牌)

🌰 除咗大大碟燒味,個餐仲包括兩個自選口味燉湯。大媽就揀咗無花果西洋菜燉湯降火,同埋花膠白肺燉湯滋養一下。以為主角淨係燒味,但係其實呢度嘅燉湯都係另一個好值得推介嘅主角。味道經典,尤其花膠白肺湯更加係滿滿嘅骨膠原,又暖胃。本身以為啲西洋菜普普通通,點知裡面瘦肉好嫩之餘,仲要好入味。一路飲,一路聞到啲香味,回味無窮。
杏汁花膠燉白肺湯
西洋菜陳腎無花果湯

🤩 跟餐最正係仲可以超值特惠價轉豬骨湯底瀨粉,同埋自選一杯飲品。啲瀨粉非常彈牙,仲可以揀檸檬利賓納呢類特色嘢飲,呢個價錢有咁多選擇真係好多快餐店都唔得啦 😆

檸檬利賓納
二人套餐

😌 大媽覺得呢一餐低調樸實得黎盡顯功夫,尤其好耐冇食過咁肥美嘅燒鵝,啲燉湯又暖胃滋補,仲要環境坐得好舒服一啲都唔會覺得迫夾嘈吵。黎山頂行吓嘅朋友仔真係一定要試吓喔!❤️

📍 山頂山頂道118號山頂廣場1樓107號舖
📲 +(852)2386-2369