Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar

今日同fd去左中環石板街上面的餐廳。呢間餐廳環境超級好,裝修好有中東色彩。食物好味、服應服務有五星酒店的水準,非常值得推薦!我地叫左兩份lunch set,價錢都可接受,因爲食物味道、餐廳環境同服務都非常到位。🔸Soup of the day有D似南瓜味的湯,不錯。🔸Baba Ganoush-set中東包其實都幾似印度菜的nann,不過呢個口感比較鬆軟,食落比較雙口,配上烤茄子蓉、燈籠椒、洋葱smash都幾特別好味。🔸Fattouch沙律沙律菜非常新鮮,好大份!裏面有幾舊番茄、青瓜,個醬係自家調製,偏酸偏甜,但好夾。🔸Mashway阿拉伯式烤羊肉串及雞肉串,分量又係好大份。特別推薦烤鷄,鮮嫩多汁,加上中東香料超香。烤羊串同免治羊都無騷味。🔸烤盲鰽魚配時菜呢個好好味,魚係煎得脆脆地鎖住肉汁,好鮮甜,加上時菜的醬汁好特別,除了鮮味仲可以享受雙重滋味。🔸甜品:mahalabia口感係好似實D的布丁,用左rice cream, rose water, milk等材料,係未試過的口感。🔸Yakult Lemonade草莓益力多酸酸地好適合悶熱的天氣飲。
🔸Soup of the day
有D似南瓜味的湯,不錯。
🔸Baba Ganoush-set
🔸Fattouch沙律

🔸Mashway
🔸烤盲鰽魚配時菜
🔸甜品:mahalabia
🔸Yakult Lemonade
草莓益力多酸酸地好適合悶熱的天氣飲。
2024-04-15
  • 烤盲鰽魚配時菜