招聘中
$23,000-$27,000
月薪 (面議)
$17,000-$21,000
月薪
更多筍工 (5)
餐廳: Harlan's
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2015-04-02 7716 瀏覽
星期五晚8點幾無唸食乜, 經過The One 唸住上黎博下有無位. 上去之前都打定輸數, 點知最後喜出望外唔駛得即刻有位.返完成個禮拜工星期五晚都想搵d環境舒服少少嘅地方, 咁呢度個view幾好又比較relaxed 啱哂啦.入到去都接近full house, 得一兩枱無人坐. 一如以往waiter會拎個都幾大嘅黑版過黎介紹d daily special 比我地.最近幾次黎d daily special 都係差唔多, 都係有海鮮船, 生蠔, etc.餐包唔係好熱, 味道亦無乜驚喜, 不過不失. 豆腐今日唔係好肚餓, 皮蛋就想食牛扒, 咁我地只係叫左海鮮船, beef tenderloin, 同埋兩個desserts.上菜前waiter都有掃返d麵包碎先.海鮮船有6隻(3款) oysters, 3隻crab legs, 幾隻clams & 幾隻mussels. 全部都新鮮, 我地比較鍾意d clams 同蟹腳, 最有鮮味. Oysters 3種分別唔大, 佢有介紹果3款係咩蠔, 不過我唔記得左. 食落去無乜海水味亦唔算好creamy, 亦都幾大隻, 似係atlantic oysters.純

餐包唔係好熱, 味道亦無乜驚喜, 不過不失.

上菜前waiter都有掃返d麵包碎先.

純粹分析下個價錢, 呢度oysters 散叫一隻係HKD58, 而成個船係HKD790, 即係大概HKD450去左蟹腳同幾隻clams/mussels度, 感覺唔算太抵. 不過預左係charge premium去食個境, 所以都ok la.
Seafood ship
Beef Tenderloin我地叫左medium, 水準ok, 肉質唔錯, 好juicy, 都煎得just right, 係返medium應有嘅熟嘅程度. Menu上無寫塊tenderloin有幾多oz, 佢唔係好厚亦唔大塊. 果支插落去嘅係牛扒個汁, 可以自己control 落幾多.
Tenderloin 上面有foie gras, foie gras 外脆內軟, 都唔錯. HKD480都幾抵食.
Beef Tenderloin
Dessert time =) 我地叫左一個matcha tiramisu 同一個daily special 嘅dessert. 個daily special係件chocolate cake, 上面有片處理過嘅橙, 旁邊係d chocolate 碎. 豆腐不嬲鍾情chocolate, especially 有配少少生果味果d. Yum yum.
皮蛋就唔係好好甜, 所以鍾意個tiramisu多d. 個tiramisu 係matcha flavor. 抺茶味, cheese味同酒味都恰到好處. 成個唔會好甜, 好creamy.
Matcha Tiramisu
Overall 食物其實係唔差, 不過亦唔算好有驚喜, 無乜邊樣特別impressive或者覺得好好味好想短期內再食.
Seafood ship
Beef Tenderloin