Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar

2024-05-04 236 瀏覽
平時都少食一啲異國風情嘅餐廳今次朋友話想試下唔同菜式,所以黎咗中環黎巴嫩既餐廳,試試佢既semi buffet🤓Semi buffet Brunch ($268)<Buffet area>十幾款菜式,還有幾款醬汁包括有沙律,有椰菜花,茄子,仲有我覺得都好正hummus🤩其中我最鐘意既係佢HummusChickpeas Blended with Tahini, Lemon & Olive,拎黎食佢ge pita bread就岩晒👍🏻另外佢有一個甜品喺semi buffet入邊,Roz Bil laban甜甜地個感覺有啲似椰汁西米露嘅感覺,好清新,黎到一定要試😗Semi buffet就可以簡一人一個selection of eggMakanek OmeletLebanese Sausage Omelet羊肉腸奄列,羊肉味非常突出 就算朋友唔係特別鍾意食羊都唔會好難入口🐑ShakshukaPepper Onion Tomato Stew with Arabic Spices Topped with Eggs黑椒、洋蔥、蕃茄、阿拉伯香料配蛋,主要係香料味同蕃茄配合蛋漿,呢個攞嚟
平時都少食一啲異國風情嘅餐廳

Semi buffet Brunch ($268)
<Buffet area>
十幾款菜式,還有幾款醬汁
包括有沙律,有椰菜花,茄子,仲有我覺得都好正hummus🤩

其中我最鐘意既係佢Hummus

甜甜地個感覺有啲似椰汁西米露嘅感覺,好清新,黎到一定要試😗

Makanek Omelet
Lebanese Sausage Omelet

Shakshuka
黑椒、洋蔥、蕃茄、阿拉伯香料配蛋,主要係香料味同蕃茄配合蛋漿,呢個攞嚟點Pita bread就最岩🍳🥖

Shahrazad Mix Grill 烤肉拼盤(+$258)

呢個就犀利啦,應該係呢個舖頭入邊嘅招牌菜,有齊羊肉牛肉雞肉,本身自己都幾鍾意食羊,所以覺得羊肉燒得好出色,牛肉串就好有中東風味另外雞肉亦都係一讚,三樣裏面我自己最鍾意就係羊肉同雞肉,食得出佢嘅檀香同埋調味恰到好處 ,有時都驚會太鹹,但呢個拼盤真係好正,主食類要揀呢個🥩🍗🍖

Hibiscus Tea($55)
食啲濃味嘢飲杯茶就最啱,洛神花茶加埋香料入口非常清新,個杯都好靚打卡一流🥰

Virgin Raspberry Ginger Mojito ($88)
Raspberry一向都係清新之選,店員都有介紹其他Cocktail都好出色🍹

呢餐飯食得好開心,而且位置舒適打卡一流,黎到可以享受下呢度嘅環境同埋野食😌