2023-05-03 662 瀏覽
晚餐叫左酸菜魚,土豆絲,肥腸同手撕包菜,酸菜魚個湯好好飲魚片又滑,土豆絲辣椒同酸比例啱啱好,肥腸脆脆地但又有口感,包菜乾身但對於我黎講醋味多左少少,食物味道好好仲見到炒菜既廚師高大靚仔,但係餐廳環境殘破,我哋食既菜式用具,例如酸菜魚嘅大碗邊崩咗,底碟又係崩,土豆絲同包菜的碟都係崩左小小,肥腸的鑊仔就正常,我覺得廚師製作左好食嘅食物,但係用具太破浪費左廚師的製作,影響咗用餐體驗,同埋餐廳入面嘅裝修非常懷舊,一入去就覺得裝修應該有段時間 ,明明有餐牌但餐廳牆上有非常多嘅菜式相片,但相片攝影質素非常差!我唔明白餐牌上明明已經有圖片為何餐廳牆上要滿佈菜式相片?係滿佈!令我感覺奇怪 好似未做過餐飲嘅人經營餐廳咁,簡單來講就係食物好食,但係餐廳裝修好懷舊同奇怪!
2023-04-29
  • 酸菜魚、土豆絲、肥腸、包菜