資訊:

同朋友一齊慶祝大家既生日,想食lab eat好耐,講都講咗幾年,但係唔知點解中間成日都冇機會去食,終於有機會試吓喇!餓到爆,一坐低就有個熱辣辣脆卜卜餐包,感覺唔錯!問職員拎兩杯暖水,佢話佢地無暖水,熱水得唔得,最後兩杯熱水泥到,係暖既叫左一支德國藍樽Riesling,好飲!餐廳開一支都只係300幾蚊,好抵!美中不足係職員倒超過半隻杯份量既酒比我地,飲到仲有三份一份量時,已經再加酒飲到尾已經唔凍,平時去開既餐廳飲要chill住既酒大概都係倒五分之一,一次過倒咁多份量,還真是第一次見叫左一份三隻既生蠔,我地話想試下,點知一上枱係六隻算!反正都開左,都無謂話佢朋友覺得好食,但中意食濃味creamy既我就感覺還好,很新鮮但居然無切帶子位?我地要拎住支叉界好多下先甩到個帶子位,吃得很狼狽,不像高級餐廳的做法海膽蒜蓉多士只有圖在menu上,沒有介紹價錢同名字,唔知真係以為 ‘圖片僅供參考’好在問一問姐,一客一件,我地叫咗兩件海膽好肥美,好香甜但係配上蒜蓉包做個底,好似將兩樣完全唔啱嘅嘢擺埋一齊,蒜蓉包好食,海膽好味,但係兩樣嘢完全唔夾啊,感覺有少少奇怪法式黑松露香草牛油焗田螺好搞笑佢地咁中意咩都有
餓到爆,一坐低就有個熱辣辣脆卜卜餐包,感覺唔錯!

叫左一份三隻既生蠔,我地話想試下,點知一上枱係六隻
算!反正都開左,都無謂話佢

好在問一問姐,一客一件,我地叫咗兩件

海膽好肥美,好香甜
海膽蒜蓉多士

法式黑松露香草牛油焗田螺
好搞笑佢地咁中意咩都有多士放底,咁既食法都係第一次,不過感覺又係有點唔夾,最終都係田螺還田螺食,多士還多士食

香煎鴨肝配芒果紅莓汁燴蘋果
鴨肝煎得好香,外脆內軟,配上醒胃既紅莓汁同香甜可口既芒果汁,食幾多都唔會腻!

炭燒西班牙黑毛豬配蜜糖芥末汁
幾香口,不過不失
炭燒西班牙黑毛豬配蜜糖芥末汁

炭燒紐西蘭羊鞍配香草蒜蓉汁
Medium ware既羊鞍,感覺可以再生少少更好味!如果有蜜糖芥末醬會更完美!

Lab eat液態氮甜品拼盤
要提前預訂的甜品,店員會倒內入去令氮氣飄岀,好靚,淨係賣相都已經抵反哂!
生日
海膽蒜蓉多士