餐廳: 百樂潮州酒家 (時代廣場)
資訊:

2022-12-08 2993 瀏覽
有朋自遠方來,諗住去好啲嘅地方食啦。呢度,食物OK。夠熱。不過不失,但又唔令人難忘。喺Time Square,環境好好,裝修好好。最難忘係服務與環境成反比。叫餸,侍應阿姐一字起兩字止。永遠冇尾音,我做客人嘅仲多「唔該」過佢。叫鵝片,嚟個樣根本就係牛展。問兩次,侍應阿姐都晦氣咁話係鵝片,到第三次先有另一個侍應望兩望,攞返入廚房,換返碟完全真正嘅鵝片。問題唔淨係侍應阿姐,係99%嘅侍應。全部餅印一樣,都係冇尾音,真係譚仔阿姐都有禮貌過佢哋。唯一有啲禮貌嘅就係個經理,成個場嘅其他人就唔好要求咁多。問咗侍應同經理,都話係午市收4點,咁一場嚟傾多陣計都唔係好太過啫。食晏咁耐,冇人嚟換碟。仲話係高級中菜廳,去好少少嘅酒樓都好過佢。食完坐耐啲傾計,就話要收細房,要我哋搬出大廳。OK,冇問題,唔好阻住人哋做嘢。但係我哋做客嘅,就自己茶杯自己攞。客喎,埋咗單就唔係客啦。咁多字都係講佢嘅服務,可想言之佢哋嘅服務有嘅令人難忘。可能我哋唔係熟客,所以服務冇咁好。但係,唔想有機會做佢嘅熟客囉。
有朋自遠方來,諗住去好啲嘅地方食啦。

呢度,食物OK。夠熱。不過不失,但又唔令人難忘。

喺Time Square,環境好好,裝修好好。

最難忘係服務與環境成反比。

咁多字都係講佢嘅服務,可想言之佢哋嘅服務有嘅令人難忘。

2022-12-08