之前黎過食Dinner, 覺得食物質素幾好,所以到Book 左廚師發辦同朋友食生日飯小店細細,環境佈置有特色,食物果然無令我失望,每一樣都好精緻,新鮮又好味,食材都好特別,睇得出食材質素,款式係對得住個價錢生蠔好鮮甜肥美,一啲都唔腥,即使我朋友本身唔鍾意食生蠔(怕腥),都話好味圖中白色嘅,師傅講左個好Grand既名,說到底原來係魚咀,知道左之後都打左個突,點知食落去真係一改我對魚咀滑潺潺嘅感覺,原來好爽脆,鮮甜,好好味呢個焦糖多士鵝肝又係又一力作,外脆內軟,甜而不漏,鵝肝非常肥美,個油香味勁正,我即刻忍唔住問佢係點整,材料好簡單,都不外乎砂糖、麵包、鵝肝,但就要考鐵板燒的功力啦係愛回家聽就聽得多,我都係第一次食靜岡小姐,真係好~好~味,好~甜~總結:食物質素好,用心研發菜式,服務態度好,仲有好多其他菜式,好值得大家黎試試

令和怪物生蠔

漬物