大滾友火鍋

Big Boil's Club
餐廳: 大滾友火鍋
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-11-15 1839 瀏覽
服務員會先在我們面前戴上手套,幫我們在熱水在清洗餐具。而每張枱面又有枝消毒酒精、乾和濕紙巾,夠晒乾淨衛生﹗點了麻辣鴨血湯底:用龍頭器皿裝住湯底,好有儀式感﹗麻辣湯底有不少麻辣香料熬製,見到不少乾指天椒、乾花椒,香濃入味﹗入面有不少鴨血、豆卜、芽菜等配料,鴨血入口嫰滑,豆卜麻辣惹味﹗桂花蚌、珊瑚蚌雙拼:自己一直好鐘意食桂花蚌,珊瑚蚌就第一次食,同樣爽口。但我都係最愛桂花蚌,鮮甜爽口,一咬仲會口中散發咸鮮海水味。牛柏葉:白色牛柏葉,沾上少許麻辣湯底,爽脆有咬口﹗鮮鵝腸$78:餐廳處理鵝腸好乾淨,係我鐘意既肥美厚身鵝腸,食落特別爽口,放入邊爐中都唔會太縮水。羊肉片$58:份量算幾多,切得厚薄剛剛好,涮幾下就食得,肥瘦均勻,羊肉味濃﹗雜菜拼盤$68:相當抵食,雜菜種類多,有油麥菜、娃娃菜、黑木耳、蕃茄、生菜、粟米、鮮准山、蓮藕片、萵荀片等,可以一次過食到不同種類新鮮蔬菜。服務不錯,會主動幫忙加湯,亦有提供大袋俾客人裝住隨身袋、外套等,以免被湯汁弄污糟,夠晒貼心﹗

桂花蚌、珊瑚蚌雙拼

牛柏葉:白色牛柏葉,沾上少許麻辣湯底,爽脆有咬口﹗

鮮鵝腸

羊肉片