食完晚飯後覺得時間尚早,又唔想返屋企住,於是朋友就提議去飲杯野,再食少少野,於是就不經不覺黎到博文街,呢度有好多唔同既野食,算係一條低調既美食街!8點幾既時間,留意到呢間德國餐廳都仲有好多人,決定入去襯下熱鬧!德國餐廳,唔洗講咁多,就係食德國野。咁德國野即係食d咩,更加唔洗講,德國腸,豬手是基本!!由於我地係食完晚飯先黎既關係,呢一餐只係宵夜,就唔咁進取叫太多野食啦,剩係叫一份炸豬手+一份德國腸拼盤就算(最後發現其實咁樣已經好多了。。)哇,估唔到份量都好大下,豬皮炸到脆卜卜,咬得我好爽,又有沙律酸菜食下,你都咪話唔正呀!德國菜拼盤都係大大份,好老實講我就唔識分d腸邊條打邊條,不過我就鐘意食最長果條,下面仲有d薯角,仲要是熱辣辣的!!啤酒+豬手+德國腸= SO CHILL,下次約朋友飲野,其實真係可以考慮下咁樣飲,好鬼滿足!!