2018-10-26 3883 瀏覽
因為週末碰巧兩公婆都要OT,下班分別是七點及八點。 於早一晚決定計劃輕食少許東西回家看英超大戰,完場後剛巧有半小時搭車到酒店食呢餐宵夜。 在飲食網站訂位攞到一個十分好嘅折頭, 準時到達酒店後都要排隊因為餐廳已經不斷安排食客進入,但當晚都只係約有七成客人,並未滿座。先介紹返食物, 生蠔每人每次排隊攞兩隻,係已開嘅半殼生蠔,(估計於晚市後段嘅時候準備), 但係有肉並不是 「蠔豉」。 淨係我自己都隊咗十數隻…… 是日魚生有四款,之前看過留言,有網民又話冇選擇又話魚生發臭, 但係連宵夜buffet都有四款畀人揀, 反而覺得係驚喜囉!質感中上,唔係超市貨色。熱食選擇多, 另有粉麵檔及 鐵板燒食物~ 當然唔會有和牛啦!不過煎腸仔( 白色德國豬肉腸及深色牛肉腸)、茄子、青辣椒等都算有誠意。 湯係中西各一,普通老火湯及忌廉湯。 熱葷之一:燒羊架係幾正, 一支羊架肥瘦比例均勻, 所以都好搶手! 各種食物補給速度頗快!到收市前15分鐘都照樣補給, 呢一點絕對值得讚頌! 雪糕係名牌m字頭, 宵夜buffet都做到已經無可挑剔。 甜品有各式蛋糕、生果嗰啲例牌嘢, 特別一提有朱古力心太軟, 都係一個驚喜。 飲品
雪糕係名牌m字頭, 宵夜buffet都做到已經無可挑剔。 甜品有各式蛋糕、生果嗰啲例牌嘢, 特別一提有朱古力心太軟, 都係一個驚喜。 飲品就係可樂、橙汁及咖啡茶, 如果要冰嘅話就喺水吧侍應便可!人均兩百一十蚊唔使,有咁嘅嘢食我覺得真係好抵,若就到時間可以encore !
是日四款魚生
是日魚生
名牌雪糕
心太軟
2018-10-20
$208 (宵夜)
名牌雪糕
心太軟