2020-09-23 936 瀏覽
前日我就去左呢間田中日本壽司店到食晚餐,其實我覺得總體黎講一般,首先我會逐一講下我食過咁多款入面最中意個款先呀,我最鍾意個個係火炙三文魚壽司,因為佢入口唔會太有黎,又大件,跟住我再講下我食過呢d壽司後ge感受。。。果個三文魚腩碎飯喺可以ge,OK大碗,但係竟然佢跟餐個個麵豉湯先係重點,湯竟然有蜆肉喺入面,而且啲蜆肉好彈牙,湯又唔會好鹹。三文魚刺身就麻麻地,冇乜鮮味,帶子壽司就乾咗啲,海膽刺身還好,冇乜異味,軟殼蟹反卷d軟殼蟹係比較林,鰻魚壽司還好啦,芝士鰻魚卷反而仲好食啲,啲芝士係會入口即融果隻,又唔會已經溶哂,ok, 三文魚火山卷就一般。 總括嚟講我應該唔會再去食,雖然唔係話難食,但係整體質素和真係好一般,如果你係話為飽肚想食壽司既話,呢間平平地的確可以係你以ge選擇,但係對於我求質又求ok飽肚已夠嘅人嚟講,我諗我會食其他。。

三文魚腩碎飯
跟餐嘅麵豉湯,有蜆肉