位於深水埗鴨寮街嘅Minimal位置好易搵, 地鐵站出口行幾分鐘就到店內裝修以淺木及白色打造簡約風為主, 佈置充滿文青風格,去到嘅時候唔多人 , 座位寬敞,空間感十足意大利雲吞配軟殼蟹冬蔭功泡沫意大利雲吞配埋軟殼蟹融合在一起,有冬蔭功泡沫的酸辣風味,感覺唔油膩芫荽苗香辣大蝦扁意粉意粉彈牙唔淋身,唔會好辣,味道做得好好牛油果芒果醬雞胸夾餅配薯角雞胸肉比想像中軟腍配上牛油果蓉配芒果酸甜醬都幾清新,我覺得好好食😋,薯角好香脆,唔乾, 咬落外脆內軟👍慢煮牛板腱配阿根廷青醬慢煮牛板腱熟度剛好,口感好軟嫩, 配著阿根廷青醬的濃郁香氣和酸甜風味,加埋少少沙律菜,味道岩岩好椰子奶蓋芒果蛋白脆甜品既貌相好靚好精緻結合咗幼滑嘅𝗺𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲同鬆化嘅蛋香脆椰子奶蓋有好濃郁既椰子香味, 奶蓋好滑好濃稠, 芒果蛋白脆口感好特別 , 又脆又鬆化中間好多新鮮芒果肉, 口感層次分明,勁有心思絕對必食‼️Minimal 迷你毛📍深水埗鴨寮街121-123號地舖星期一至日11:00-21:00
去到嘅時候唔多人 , 座位寬敞,空間感十足
意大利雲吞配軟殼蟹冬蔭功泡沫
芫荽苗香辣大蝦扁意粉
意粉彈牙唔淋身,唔會好辣,味道做得好好
牛油果芒果醬雞胸夾餅配薯角
慢煮牛板腱配阿根廷青醬
椰子奶蓋芒果蛋白脆
甜品既貌相好靚好精緻
結合咗幼滑嘅𝗺𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲同鬆化嘅蛋香脆
中間好多新鮮芒果肉, 口感層次分明,勁有心思
絕對必食‼️
Minimal 迷你毛