2020-11-21 4351 瀏覽
食匀四姐最齊食評4️⃣-Lunch time最中意同一大班同事黎呢到,建議大家最好打個電話☎️黎book定位先,間唔中會爆場架留意翻🥺-沸騰水煮魚🐟$288(大)-超級多魚塊🐟大大塊每一塊都一定走哂油,高温既走油令魚塊🐟唔會鬆散,一夾仲可以係一舊舊🐟入面有少少芽菜🥬水煮牛肉🐂$228(小)-牛肉🐂醃到好入味,入面大量芽菜同牛肉。辣油浸住夠曬辣🌶️酸菜魚🐟$288(大)-相對我就比較欣賞酸菜魚,酸菜好碎。雖然魚質地依舊但我就比較欣賞水煮魚🌶️個味道。毛血旺🦆$288-鴨血超級少😰😰完全不值得叫,另外仲有午餐肉🐷同萵筍片😂鴨血太少了。。。完全不值呢個價錢。。。重慶口水雞🐔$68-秘制重慶辣椒醬!辣油都非常惹味,唯一缺點我會話個雞🐔斬得比較碎,搞到好容易食到好多碎骨🦴但整體味道非常OK!四川涼麵🍜$68-必點之選!辣椒乾粒碎炒到超級香🌶️辣椒籽滿滿的!配上醬油同醋做個汁,涼麵質感比較爽口有少少似米線滑溜溜,攪拌均勻後每條麵都沾到好入味🥰份量好大,都有最少6️⃣大碗!四姐炒飯🍚$68-炒到好有鑊氣!粒粒分明🍚 配料有欖菜🥬、雞蛋碎🥚、蔥花、火腿粒🐷炒到好乾身好有鑊氣😍麻婆豆腐🤍$88-豆腐肉碎辣油🌶️相當惹味!
食匀四姐最齊食評4️⃣
沸騰水煮魚🐟$288(大)

水煮牛肉🐂$228(小)
牛肉🐂醃到好入味,入面大量芽菜同牛肉。辣油浸住夠曬辣🌶️

酸菜魚🐟$288(大)

毛血旺🦆$288

重慶口水雞🐔$68

四川涼麵🍜$68

四姐炒飯🍚$68

麻婆豆腐🤍$88
豆腐肉碎辣油🌶️相當惹味!夠曬麻但唔會太辣!啲汁拎黎送飯一流🍚!

干煸四季豆💚
碎肉🐷、欖菜、蒜頭🧄炒四季豆。少少辣,炒得好有鑊氣就就食落比較油,但勝在唔會太淋身!

辣子雞軟骨🌶️
比較鹹無想像中咁辣但味道就無話好惹味🥺辣椒乾🌶️都幾多下。

酸辣青瓜🥒$68
拍青瓜,無話好特別,份量適中!唔會好辣辣椒🌶️

肉末土豆絲🥔$88
唔辣之選❌🌶️肉末碎沾上每一條切到幼一幼既土豆絲🥔完全睇得出個力功有幾勢利😍

糖醋里脊🐷$98
唔辣之選❌🌶️勁大量既豬頸肉切到一條條咁,每條沾上酸酸甜甜既糖醋汁,食落好似食生炒骨咁😍啖啖肉炸到脆卜卜,非常推薦大家叫呢個肉🐷

萵筍炒肉絲💚$98
唔辣之選❌🌶️超卓既切絲技巧又再一次係呢度展現!肉絲肉質彈牙🦷、味道清淡適合解膩😍萵筍絲炒到剛剛好熟,唔會太爽口又唔會淋得制!
  • 重慶口水雞
  • 招牌四川涼麵