2021-12-20 549 瀏覽
深水埗太子交界一間風味獨特串燒店🍢今日深水埗太子一日遊,周圍行下啲攤檔擺設,肚仔餓既時候就黎到呢間日式串燒既小店❤️非常吸引 素質都幾高🍲牛肉壽喜鍋 超濃郁既壽喜燒湯底 我發覺我真係好鍾意甜鼓油既味道 😊 材料都非常充足:牛肉、芋絲、豆腐、金菇、香菇、大蒜、粟米 一個鍋已經可以保證飽左一半 簡單而吸味為冬天送上溫暖❤️ 🐟蒲燒原條鰻魚豐富蒲汁淋上煎香鰻魚 再灑上少少白芝麻x孜然粉既調味 已經非常好食👅鹽燒牛舌 非常之軟身爽口嘅牛舌 特別附上生鮮菠蘿汁調味 非常之特別🍗夜館特色釀雞翼2隻特別係算幫你拆左骨係個底到 再加上白芝麻黑芝麻調味 送酒不錯🌶️響鈴彩椒三色彩椒再包住肉碎餡 燒起黎少少辣度又幾爽口 好特別❤️🍆燒茄子日式既做法 燒完放啲柴魚、鼓油等調味 好和風原素🐟酒盜好似聽得多今次第一次試,勁鹹帶少少辛辣,好特別,原來係專用黎送酒飲 :酒盜可以做成辛口的或是甘口的,首先將鰹魚的胃和腸子清洗乾淨,然後辛口的用20%的鹽,甘口的用10%的鹽,然後加入日本酒和味醂、蜂蜜,一起醃半年到一年發酵就好了。🍻🥂指定日子一杯酒都係$30杯 好抵食串燒叫左幾杯酒感覺真係好正價錢其實都合理 氣氛環境都好日式好
深水埗太子交界一間風味獨特串燒店🍢

🍗夜館特色釀雞翼2隻

🌶️響鈴彩椒
三色彩椒再包住肉碎餡 燒起黎少少辣度又幾爽口 好特別❤️

🍆燒茄子
日式既做法 燒完放啲柴魚、鼓油等調味 好和風原素

🐟酒盜

🍻🥂指定日子一杯酒都係$30杯 好抵