2020-10-10 1559 瀏覽
今晚放工同朋友去食下韓國野。餐廳非常非常之多人,所以最好之前book定位先。餐廳限時用餐一個半小時,但放心,絕對夠時間食架,因為上餐速度都好快。今晚我同朋友慢慢一邊傾一邊食,都完全會夠時間。呢間outdark都黎過食好多次,因為真系野食好味,環境又舒服。所以我地都好快決定到食咩好。一人一杯野飲先啦,一杯green apple,一杯薄荷綠茶。另外今次終於食到煎蛋飯卷啦,之後好幾次黎都咁岩賣曬。今次第一次食到好開心。開頭都擔心會唔會好飽,因見到整個份量都好多好大份,不過好彩食下又一件,食下又一件。兩個女仔都火速ko左呢份蛋捲。蛋捲既蛋好嫩滑厚切,啖啖蛋香,好正。中間包住少少飯,飯粒唔算多,所以唔會太飽肚。我鐘意個口感,因為蛋捲林林的,飯粒又好好咬,味道又好好。有一排既蛋捲上面仲配了醬汁同魚籽,口感同味道仲正。另外點了一個串串魚糕湯,一鍋上。慢慢系個爐上煲住,所以暖暖熱熱的,好正。唔洗怕野食會凍。串串魚糕鍋內好多唔同款既配料,有幾款魚糕串,獅子狗、年糕、菜、粉絲⋯⋯超多唔同配料,都好多好大份,勁滿足。個湯都可以飲架,好惹味。最後我地仲有個炸醬麵,開頭一下子見到咁多野食都好擔心食唔曬。因為個炸
薄荷綠茶
green  apple

煎蛋飯捲

蛋捲既蛋好嫩滑厚切,啖啖蛋香,好正。
串串魚糕鍋

炸醬麵
最後我地仲有個炸醬麵,開頭一下子見到咁多野食都好擔心食唔曬。因為個炸醬麵份量又系唔野少,大大兜架。不過好彩最後我地食曬d野。
炸醬麵味道香濃,入面仲有好多片片豬肉片,啖啖肉好香口惹味。配埋炸醬麵個醬,正。同埋個面質都好彈牙,滋味。
2020-10-06
green  apple