今日齊齊約埋班舊同事聚一聚👭👬👫,好耐無食韓國嘢啦,其中一位韓迷就梗係suggest食韓國嘢啦,佢建議咗去Outdark,去到門口大排長龍,好彩我哋一早book咗位咋。門口位置掛滿咗愛情鎖🔐,好似去咗N首爾塔咁呀!餐廳仲掛滿閃閃發光嘅星星🌟🌟,好靚好有氣氛呀!太好啦,多人食,可以食到好多唔同款式。又可以飲番杯。🍻先嚟個DIY 飯糰,餐廳會提供手套比你👐,可以同朋友一齊搓下搓下整飯糰,比大家試下我嘅手勢啦!哈哈哈!芝士豬肋骨,見到都流晒口水啦,有幾種配菜:韓國雞蛋卷、水牛車打芝士、香炒泡菜、香甜菠蘿粒🍍、紫菜飯,豬肋骨配上Outdark特製辣椒醬,同埋卷埋邪惡芝士🧀,啱晒芝士控嘅朋友!聽聞Outdark炸雞好出名,我哋點可以唔食炸雞呢,我哋點咗雙拼炸雞🐔,香蒜蜜糖炸雞同埋甜辣醬炸雞,有4種唔同嘅醬汁可以點,有蜜糖芥末、韓式醬油、韓式辣醬同埋蒜蓉蜜糖醬。除咗炸雞,仲拼埋薯角同薯條🍟,真係不得了!東萊海鮮煎餅又香又脆,材料好豐富,除咗有蔬菜之外,每一口都食到海蝦,有蝦🦐、魷魚🦑。串串魚糕湯,一食呢個就諗起去韓國明洞揸住魚糕串🍢掃街的日子,好懷念啊!個湯除咗有魚糕串,仲有烏冬、冬菇、蘿蔔、雞蛋

門口位置掛滿咗愛情鎖
🔐,好似去咗N首爾塔咁呀!

餐廳仲掛滿閃閃發光嘅星星🌟🌟,好靚好有氣氛呀!

太好啦,多人食,可以食到好多唔同款式。又可以飲番杯。🍻

DIY 飯糰

芝士豬肋骨

芝士豬肋骨,見到都流晒口水啦

雙拼炸雞

炸雞醬汁

聽聞Outdark炸雞好出名,我哋點可以唔食炸雞

東萊海鮮煎餅

串串魚糕湯

串串魚糕湯,一食呢個就諗起去韓國明洞揸住魚糕串🍢掃街的日子,好懷念啊!個湯除咗有魚糕串,仲有烏冬、冬菇、蘿蔔、雞蛋,成個湯都好清甜,完全係精華所在。

豬腳

豬腳係限定發售,一定要試,啲豬腳係用咗醬油、蒜頭🧄、肉桂、洋蔥同埋薑烹製,切到一片一片,上面曬上芝麻,肉質夠稔又入味,加上秘製醬汁,絕對值得一試。😋

最後埋單,店員仲會送粒糖🍬比我哋食添,好sweet sweet呀!❤🥰
2020-01-15
DIY 飯糰