餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

成班同事一齊趕project,做到八點幾先收工,大家就決定一齊去食埋個晚飯,落咗旺角食就揀咗呢間韓燒,我地四個人啱啱好見到有個宵夜四人餐只需六百幾蚊,咁就決定要呢個。職員好快手就俾晒前菜我地,又有麥茶提供,好啱韓燒肉飲,因為麥茶有去油之用。前菜有海帶、芽菜同埋泡菜,本身我因為怕辣都無點食啲前菜,但因為同事一直話好好食就決定試下,泡菜真係好好食,我地添咗三次添,個泡菜小小辣,但慢慢嚟都可以食到。而韓燒有既芝士蛋佢地都有,入面有小小泡菜,加埋芝士好好食。每人有一枝飲品,可以揀韓國啤酒或啫一啲罐裝果汁,我就揀咗韓國啤酒,酒味都幾重。餐既嘢食包咗南瓜拼翠玉瓜~大虎蝦、帶子、多春魚安格斯肉眼扒牛柳粒和牛脷職員好好咁主動幫我地燒埋啲嘢食,牛脷超級好食,燒得啱啱好,好爽口。帶子燒完之後都好好味,而咁多肉入面我最鍾意呢個安格斯肉眼扒,職員好好咁幫我地分開晒一條條,而且一邊邊慢慢燒,燒完一啲都唔「銀」,加埋菜包住食啱啱好,罪惡感無咁重,不過就咁食都好好,唔算太肥。呢個都係職員幫我地燒埋蝦,仲幫我地開埋蝦殼,因為本身都好怕麻煩開蝦殼。本身叫呢個餐既時候都有啲怕好似唔係話太多嘢食會唔夠飽,但食完之後就覺得啱

而韓燒有既芝士蛋佢地都有,入面有小小泡菜,加埋芝士好好食。

餐既嘢食包咗南瓜拼翠玉瓜~

大虎蝦、帶子、多春魚

和牛脷

本身叫呢個餐既時候都有啲怕好似唔係話太多嘢食會唔夠飽,但食完之後就覺得啱啱好,唔會太過飽但又完全唔餓,嘢食中小菜都海鮮都好滿意,全部都好夠味同啲肉都靚,CP值算幾高,而且覺得最好就係職員好貼心咁幫你剪埋燒埋。