2015-07-09 2025 瀏覽
再次同chicken食炑八韓烤~yeah~自從上次食過尖沙咀果間之後,今次一見旺角新開張當然要黎捧場!我地又要變成食肉獸去不停食烤肉~環境唔錯都幾大,但比尖沙咀既細小小,坐位都幾多,因為早左黎所以我地可以坐卡位~同樣嗌左一個烤肉頂級二人套餐,肉既種類同尖沙咀既有啲分別,所以當然要試下睇下有咩唔同喇我地既烤板已經準備好了~等待期間就先食下前菜開開胃,有沙律同埋一啲泡菜小食蔬菜新鮮,配上胡麻醬,酸酸的好開胃,另外既小配菜唔單只就咁食,配合埋烤肉一齊食會更加美味我嗌左杯士多啤梨梳打,感覺有啲伏,好似藥水味唔太建議點既飲品炑八牛肋骨,牛味好重,而且燒得好香,兩人可以食到好多塊,加上其他配菜一齊食更加好食~厚切牛舌,厚得黎有點難咬開,因為CHICKEN中意食,所以好快比佢食晒XD牛小排,非常好食!經過一段時間既腌製,燒起左佢係非常香口~而且醬汁同牛既味道濃郁,配搭得極之好食~讚!大八爪魚,需要剪開腳黎燒,都幾殘忍XD八爪魚好煙韌,而且會食到微微既泡菜辣味厚切五花腩,用白蘿蔔片包住五花腩食會更加香口!依個食法係店員教的,蘿蔔片既爽脆又食到五花腩果種香口感,令原本既油膩感減至最少,味道更加昇華,實在
再次同chicken食炑八韓烤~yeah~
我地又要變成食肉獸去不停食烤肉~
沙律
士多啤梨梳打
我嗌左杯士多啤梨梳打,感覺有啲伏,好似藥水味
唔太建議點既飲品
牛小排
厚切五花腩
厚切五花腩,用白蘿蔔片包住五花腩食會更加香口!依個食法係店員教的,蘿蔔片既爽脆又食到五花腩果種香口感,令原本既油膩感減至最少,味道更加昇華,實在一讚!
大蝦
大蝦,鮮香又美味,蝦肉鮮嫩夠晒彈口,又大隻又新鮮~正呀!
芝士燒,可以食到最愛既芝士燒~咸咸的帶好香濃既芝士味,食落一啲都唔膩呢~
醬油蟹
醬油蟹,第一次食真係唔知醬油蟹係生食,大開眼界了XD
好多蟹膏!口感好綿,會有少少腥味,而且多食會咸同膩,所以配埋碗飯就岩岩好~一口飯一口醬油蟹,感覺唔錯~
Oreo朱古力綿花冰沬
Oreo朱古力綿花冰沬,配左一小杯朱古力醬,整個冰沬好凍,面頭既朱古力完全係硬既狀態,旁邊會有朱古力蛋糕仔,食落朱古力幾濃,而且食落啲會食到麻糬仔,令成個冰沬更有口感,二人食真係會到好飽呢~

整體黎講,食物方面都唔錯,而且店員會同你互相互動,教我地食法,果然冇介紹錯XD而且時不時會幫我地整一整食物,不過今次竟然冇主動加芝士燒Q_Q(好想食多次XD)
沙律
牛小排