係openrice 見到依間韓國過江龍@fukuoka 就即刻bookmark 試下,一探#熱石煎和牛 係咩一回事。@bili.blu 去嘅就係係 #旺角 嘅分店。七點半入去已經幾乎full house, 可見人氣滿滿。不得不提,外場哥哥勁好禮貌又好客又超親切,會同每枱客人介紹餐牌,又會教你點煎,好到一度懷疑佢係咪就係老細😂 我地就叫左個二人套餐 Version 4 $440💋 菠蘿煙肉#和牛漢堡扒 💋芝士蛋蒜和牛漢堡扒因為坐緊廚房位置,不斷聽到廚房嘅人喺度打漢堡扒球。咁做除咗可以塑形,都可以增加漢堡扒嘅韌性,令到漢堡扒個口感更加好同實正,唔會鬆散散好似食肉碎咁。#和牛 漢堡扒油香十足,睇片都可以見到煎嘅時候不斷有油走岀黎。煎香後即刻點一啲燒汁,食落超juicy! 再拌一口白飯,每啖飯都充滿和牛香,相信依個就係即煎即食嘅魅力。一共食左兩個款式。菠蘿煙肉中和左和牛嘅油膩感,食落更開胃。而芝士蛋蒜就相對惹味。主角和牛漢堡當然好食,但一旁嘅爐邊蛋都好正。用和牛嘅油,芝士慢慢煎熟嘅蛋,底部脆脆,上面仲係剛熟好滑☺️個熱石温度好足夠,食完成個餐都只係換左一次石。同埋,依到換石唔同其他店係唔駛

我地就叫左個二人套餐 Version 4 $440

💋 菠蘿煙肉#和牛漢堡扒
💋芝士蛋蒜和牛漢堡扒

個熱石温度好足夠,食完成個餐都只係換左一次石。同埋,依到換石唔同其他店係唔駛自己捧住塊板去換。店員會見差不多時間,就會自動幫你換。仲有佢個抽氣都係冇得彈,食完都唔會成身油煙味。

菠蘿煙肉和牛漢堡扒

💋甜辣炸雞
好classic 嘅#韓國炸雞炸雞唔乾,皮脆卜卜。甜辣汁夠哂辣,食得過癮!

甜辣炸雞

💋芝士泡䐁井
井飯份量十足,而且勁足料,爆多芝士同泡菜。我懷疑一個飯已經有平時超市買個啲泡菜嘅大半罐🤣

芝士泡䐁井

💋蜂蜜生薑茶
好好飲,薑味十足!
蜂蜜生薑茶

💋百香果特飲
係百香果汁加上梳打水同檸檬,都唔錯。

💋前菜: 麵豉湯,麻醬椰菜,泡菜
椰菜意外地好食,椰菜好爽口!
2022-11-17
菠蘿煙肉和牛漢堡扒