2020-03-15 156 瀏覽
好耐之前食過尖沙咀分店, 最記得啲芝士🧀拉到可以拎黎跳繩, 仲好好味~<原祖炒年糕(豬肉)>上次試既芝士係配肋骨既, 仲會有專人幫你用芝士捲起肋骨, 但我覺得太滯了, 今次試下配炒年糕! 豬肉炒年糕唔太辣(唔食辣人士表示好感動🥺), 當然豬肉同金菇呢啲索味野要啲勇氣先食到, 芝士加左粟米🌽會甜啲, 食到最後熄左火變左硬塊一舊舊都仲好好食🤤紫菜飯少少鹹味都好正呀!! 整體主角正常發揮, 配菜出色🤡<串串魚糕湯>勁大煲仲有個爐, 上枱比佢嚇親😹發現個煲好淺鬆左一口氣, 撈撈下見到有烏冬又嚇親👻好彩人多, 如果兩個人食應該都飽左一半啦~ 除左傳統(即係你見過)既魚糕, 仲有啲豬肉魚條呀魚餅呀年糕呀等等, 真係好適合餸個麵食😙個湯要讚既係冇咩味精味好清好清👍🏻👍🏻<原味炸雞>上菜估唔到仲有薯條薯角薯格, ok澱粉質使你溫飽💁🏻‍♀️炸雞係雞塊冇骨既, 咁睇好似唔係好多, 食落又唔覺份量細喎~ 雞炸完仲好juicy, 好味😋<炭豚飯捲>最鐘意食Gimbap🕺🏻黃蘿蔔大大舊好脆口(自己鍾意食死都要介紹下) 豚肉都幾多, 用醬油炒過好香,
原祖炒年糕(豬肉)

<原祖炒年糕(豬肉)>

串串魚糕湯

<串串魚糕湯>

原味炸雞

<原味炸雞>

炭豚飯捲

<炭豚飯捲>
最鐘意食Gimbap🕺🏻黃蘿蔔大大舊好脆口(自己鍾意食死都要介紹下) 豚肉都幾多, 用醬油炒過好香, 底下啲沙律醬都好夾🤜🏻🤛🏻舊舊都份量十足💯

西柚燒酒&桃味燒酒
<西柚燒酒&桃味燒酒>
野飲方面, 西柚重啲酒味, 個個都話好飲過桃味, 因為桃味太似汽水, 糖味重啲🍬

Strawberry  smoothie

<Strawberry  smoothie>
雖然呢杯野同呢餐有啲唔夾,但真係可以幫你解辣😅smoothie好厚身好飲~

原祖炒年糕(豬肉)
串串魚糕湯
原味炸雞