今晚放工又同朋友係尖沙咀搵食韓國嘢晚餐,今次簡左一間係韓國街既傳統韓國餐廳 - 家家戶戶。紅磚墻身,紅色門,好有童話feel咁呢度嘅裝修風格比到人一種好warm嘅感覺就如置身於傳統嘅韓國家庭享受緊韓式家庭料理一樣乾淨企理,時間尚早,未有太多人菜式選擇多,有多款配搭既套餐組合我同朋友叫左兩個sets牛肉飯套餐一上菜,賣相超級靚嘅牛肉飯😍炒牛肉份量超多,勁大份!同椰菜洋蔥,雜菜等等炒埋一齊,牛肉鮮嫩,好好味,有菜有肉均衡飲食!飯嘅份量啱啱好。唔得唔提吓套餐嘅配菜,有四款,有辣辣泡菜、甜甜薯仔、麻油韭菜花同埋好好味嘅魚糕,全部都係韓國嘅特色配菜!最後餐仲配埋一個紫菜湯,味道啱啱好!炒牛肉飯套餐牛肉肉質嫩而不肥膩,用左簡單配菜:紅蘿蔔同洋蔥炒就已經做到色香味俱全,用鐵盤裝住,上菜嘅時候仲聽到渣渣聲,呢個炒牛肉送飯一流!

紅磚墻身,紅色門,好有童話feel咁

乾淨企理,時間尚早,未有太多人

菜式選擇多,有多款配搭既套餐組合

我同朋友叫左兩個sets

牛肉飯套餐

最後餐仲配埋一個紫菜湯,味道啱啱好!

炒牛肉飯套餐