2018-08-20 168 瀏覽
昨天係呀仔生日,佢係個超級韓咪,好喜歡吃韓式食物,又因為居住將軍澳,所來到這裹,我地三個人叫咗三樣食物同1L米酒。果味蒜香烤雞帶有小小蒜香味,烤雞又不會烤得好乾,甜辣也不錯,唔會好辣仲帶有点甜。香辣炒年糕,其實唔似炒年糕,有啲似用辣醬加水煮成的,但試完後,覺得好好味,佢裹面有好多材料, 例如有洋蔥、雞蛋、牙菜、韓式魚蛋同粉絲等等。我個人最喜歡佢裹面的韓式魚蛋同年糕,因為唔同出面食的,煮都個魚蛋同年糕林bet bet又無晒味,終结這間的炒年糕係好好味啦。韓式雞蛋卷,外層有厚厚的雞蛋,裹面有餐肉、紫菜、殗蘿蔔、芝士、青瓜、蟹柳.….。醬汁都有芝士、茄汁同黃芥辣三種。西柚韓式米酒,未飲的時候,仲怕佢會唔會似藥水味,一飲便愛上,小小甜帶点酸,還有清新西柚香味。
果味蒜香烤雞 + 甜辣烤雞
香辣炒年糕