2024-02-27 142 瀏覽
將軍澳海邊餐廳好多,但想避下人流之下,去左將軍澳市中心附近搵搵野食。我諗呢間餐廳大家都唔陌生,因為區區都有佢既分店,餐廳設計得體,而且好夠空間感,最重要係餐牌有好多食物既選擇。。UFO 芝士火鍋(無骨) (HK$288)可以係6款口味(果味醬油蒜香/三重芝士/甜辣/蜜糖/火山/蜜糖蒜香)既無骨炸雞裹面揀2款口味。再配埋馬蘇里拉芝士、車打芝士和巴馬臣芝混合成既芝士火鍋,芝士味勁香,而且炸雞沾落去,芝士完全掛住炸雞,更加有拉絲效果。炸雞叫左下面兩隻口味,雞肉大件,而且好嫩滑,真係外脆內軟蜜糖蒜香 - 好夠蒜香味,而且成件雞肉沾滿哂蜜糖,好甜好滋味三重芝士 - 係個完全沾滿芝士粉既炸雞,外皮酥脆,非常惹味。炸醬炒年糕 (HK$145)係餐自家製鹹甜適中既炸醬,而且裏面有唔少既軟年糕&彈牙魚糕,食炸醬點少得麵🙈麵既份量都好多,而且幾掛汁,同一味道韓國傳統炸醬麵類近Drinks。香桃韓式米酒 (HK$150)酒精濃度有0.7%,冇諗過韓式米酒都會有戰鬥碗咁樣飲🙈呢個係成Jar咁叫,可以同幾個人一齊share 米酒&香桃互相配合,飲起尼甜甜地,完全冇強烈既米酒味👍🏻回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️食物質素:

。UFO 芝士火鍋(無骨) (HK$288)

炸雞叫左下面兩隻口味,雞肉大件,而且好嫩滑,真係外脆內軟
三重芝士 - 係個完全沾滿芝士粉既炸雞,外皮酥脆,非常惹味
UFO 芝士火鍋(無骨)

。炸醬炒年糕 (HK$145)
炸醬炒年糕

Drinks
。香桃韓式米酒 (HK$150)
酒精濃度有0.7%,冇諗過韓式米酒都會有戰鬥碗咁樣飲🙈
呢個係成Jar咁叫,可以同幾個人一齊share
米酒&香桃互相配合,飲起尼甜甜地,完全冇強烈既米酒味👍🏻
香桃韓式米酒

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰(TTL $641.3,人均消費$320.65)
環境質素: ☘️☘️☘️

* Goobne Chicken (天晉匯2) (將軍澳)
將軍澳唐賢街19號天晉匯2 1樓119A號舖

同類餐廳 #cocofood_韓國菜
同區餐廳 #cocofood_將軍澳
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update

2023-09-24 615 瀏覽
最愛韓式炸雞店之一,亦都係焗雞控gathering必去餐廳🍗🤣 熱辣辣嘅天氣,坐低第一件事嗌杯【蜜糖西柚紅茶】 同 【Highball】降降溫先🥵【甜辣 + 蜜糖蒜香烤雞🐔】HK$248比起食炸雞,烤雞健康得多,罪惡感無咁重😈 一上菜出晒煙,堅係即中即整👍🏻 雞肉好香口好嫩滑,咬落去肉汁湧出嚟💦 話就話係甜辣,其實唔辣㗎只係甜甜地🤭,調味啱啱好,食完更開胃🤤 蜜蜂蒜香都好食🧄,同樣都係外脆內軟而且充滿肉汁,仲有蒜香片可以增加口感!仲會提供手套好貼心,加分🧤【韓式香辣海鮮湯🦐🌶️】HK178韓式香辣湯加入青口、大蝦、魷魚等海鮮同蔬菜等食材,十分足料食極都仲有🤫 帶有少少辣味之餘又有海鮮鮮味,令你味蕾逐漸升溫!【地中海檸檬沙律🥗】HK$128用上新鮮蔬菜、西柚、橙、蝦、葡萄乾、杏仁等配搭檸檬醬,好refreshing🌱 而且食落相當解膩,同炸雞係完全嘅配搭!啱晒熱辣辣嘅天氣食🥵

【甜辣 + 蜜糖蒜香烤雞🐔】HK$248

【韓式香辣海鮮湯🦐🌶️】HK178

【地中海檸檬沙律🥗】HK$128
2023-08-12 572 瀏覽
商埸位置不就脚,午市人流不多。但這間韓式炸雞店無論味道和肉質真係無得輸,我隔一段時間就想再食一次。而且服務員勤快又有禮貌--烤雞午市套餐-- $128( 加一)半隻烤雞(自選口味)凱撒沙律魚片湯酸蘿白薯角及白飯飲品沙律菜上滿布芝士粉代替沙律醬料來調味,再加脆脆粒左: 蜜糖蒜香烤雞(半隻)右: 原味烤雞(半隻)--蜜糖蒜香烤雞-- (冇骨)脆炸香蒜片放在雞面,外皮滿佈蜜糖甜香,肉嫩,冇骨啖啖肉--原味炸雞-- (有骨)外皮簿,口感焦脆,肉嫩口感juicy,炸得恰到好處
商埸位置不就脚,午市人流不多。
而且服務員勤快又有禮貌

--烤雞午市套餐-- $128( 加一)
半隻烤雞(自選口味)
凱撒沙律
魚片湯
酸蘿白
薯角及白飯
飲品

沙律菜上滿布芝士粉代替沙律醬料來調味,
再加脆脆粒

左: 蜜糖蒜香烤雞(半隻)
右: 原味烤雞(半隻)

--蜜糖蒜香烤雞-- (冇骨)
脆炸香蒜片放在雞面,外皮滿佈蜜糖甜香,肉嫩,冇骨啖啖肉

--原味炸雞-- (有骨)
外皮簿,口感焦脆,肉嫩口感juicy,炸得恰到好處

2023-07-20 418 瀏覽
Goobne chicken是一家韓國烤雞店,早前推出了芝士火鍋,讓人大開眼界。這裡的烤雞非常出名,口感酥脆,味道鮮美,而芝士火鍋更是讓人驚艷。餐廳的環境非常舒適和寬敞,裝飾也非常有趣,處處充滿著韓國的元素。菜單上除了經典的烤雞之外,還有各種不同口味選擇,例如蜜汁、辣味、香辣等等。而芝士火鍋則是一個非常特別的選擇,鍋底裡面充滿了濃郁的芝士味道,讓人垂涎欲滴。我們點了一份烤雞和芝士火鍋,辣味烤雞非常辣但也非常好吃,口感酥脆,肉質鮮嫩。芝士火鍋的味道非常香濃,芝士的濃郁口感讓人一口接一口。此外,他們的服務也非常好,服務員總是能夠及時地為客人提供幫助和建議。他們的芝士火鍋絕對是一個非常特別的選擇。

他們的芝士火鍋絕對是一個非常特別的選擇。
We ordered the Hawaiian tart pizza, rice dish and a oven roasted chicken in honey garlic. Needless to say, everything was very sweet.Pizza (4/5)The pizza cooked well as the crust bites off really easily. Not too hard but this feels more like a dessert.Chicken (2/5)I had the same chicken 5 years ago at the mong kok branch and was looking forward to this dish. The chicken was not crispy and it was drenched in sauce. Was not as good as the had I had in the past disappointing Rice (1/5)We got the v

Pizza (4/5)

Chicken (2/5)
disappointing

Rice (1/5)
We got the vermicelli with rice from the lunch set (I believe it was $89). It was so mediocre that I didn’t bother taking a photo.

Overall I wouldn’t come again c:
2023-06-26
2023-06-24 288 瀏覽
約咗朋友上屋企慶生開partyParty就梗係唔少得炸雞啦於是揀咗呢一間叫咗外賣呢間之前都有食過佢係出名烤焗雞今次我哋選擇左兩款口味一款係甜辣一款係醬油呢兩款都係經典口味甜辣就冇得輸連我唔食得辣都食到照顧到唔食得辣嘅人醬油味就偏重口味但佢上面仲有薄薄的蒜片食完一舊好想繼續食雞肉嘅肉質好滑唔單只係雞髀其他雞件嘅部份都係不過一盒雞嘅份量唔算多另外仲嗌咗雞蛋卷呢個就正常發揮 普普通通當小食係唔錯另外叫咗個炒粉絲呢個就好入味!最後叫咗個海鮮煎餅可以的話,呢個可以唔使叫🤣🤣可能因為我哋係叫外賣嘅問題
約咗朋友上屋企慶生開party

當小食係唔錯

另外叫咗個炒粉絲
呢個就好入味!

最後叫咗個海鮮煎餅
可以的話,呢個可以唔使叫🤣🤣
可能因為我哋係叫外賣嘅問題
2023-06-04 259 瀏覽
韓式炸雞是韓國的一道特色美食,有著酥脆的外皮和肉質鮮嫩多汁的雞肉,非常受歡迎,一直都是我至於。我嘗試了goobne的甜辣炸雞和醬油蒜香炸雞,兩種口味都非常好吃。甜辣炸雞的雞肉非常鮮嫩,外皮酥脆,配上濃郁的甜辣醬汁,味道非常棒,非常適合喜歡吃辣的人。醬油蒜香炸雞的味道則更加濃郁,醬油的甜味上加上蒜香真的很夾,入口後味道非常香,非常適合喜歡蒜香味的人。除了味道,這家店的炸雞還有一個優點就是份量十足,每一份都非常大。價格也比較實惠,非常適合和朋友一起品嚐。總的來說,這家韓式炸雞店的甜辣炸雞和醬油蒜香炸雞都非常好吃,是值得一試的美食。

2023-06-03
外賣自取
2023-02-12 603 瀏覽
📍Goobne Chicken 🪧UFO 芝士火鍋(果味醬油蒜香烤雞+三重芝士烤雞)望住芝士融化,有侍應幫手炒芝士,成個畫面好治癒🥰🥰可以揀兩種口味嘅雞,份量好大,有16件🐔。三重芝士好正,岩曬芝士控😋😋另外一款就岩鍾意烤雞嘅朋友,醃得幾入味下☺️🪧韓式雞蛋捲有加州卷嘅feel,不過飯變成🥚,記得一定要一啖成個食落去,咁先制唔會散!佢配有3種唔同嘅醬汁!任你選擇
📍Goobne Chicken

🪧UFO 芝士火鍋(果味醬油蒜香烤雞+三重芝士烤雞)
望住芝士融化,有侍應幫手炒芝士,成個畫面好治癒🥰🥰
另外一款就岩鍾意烤雞嘅朋友,醃得幾入味下☺️

🪧韓式雞蛋捲
2023-02-05 436 瀏覽
將南真係超多野食,滿足區內唔同人嘅需求^~^成日路過見到Goobne大大個牌,心諗炸雞太熱氣,一直無去過,後來先知原來佢係烤雞嚟,無咁邪惡喎😛所以決定去試試佢😻🍗Half-half 韓式BBQ醬烤雞+蜜糖香滑烤雞 $238落單後大概需時15-20分鐘,而雙拼只可以有骨,不過有齊手套同骨盤,食落都非常方便。烤雞上菜配有醃羅白,賣相靚,色澤均勻,咬落去塊皮幾脆,烤嘅好處係唔會好似炸雞咁食到炸粉,烤箱溫度同時間教得剛剛好,雞肉仍然juicy,嫩口。講番個醬汁,呢兩個味都係無得輸,BBQ比較惹味,而蜜糖醬就甜甜地,個人覺得呢兩個味相併好夾。🐷🛎️ 必試指數 : 8/10🌟

🐷🛎️ 必試指數 : 8/10🌟
2023-02-05
  • 蜜糖香滑烤雞
2022-11-04 804 瀏覽
好好味嘅炸雞!!兩個人食嗌唔到太多款嗌左佢half half嘅味蜜糖&黑蒜當然唔小得前菜蘿蔔啦個蛋捲都係必食😎仲有3款醬比你點😋雖然嗌得兩款但兩個人食絕對足夠,有啲飽得濟添
好好味嘅炸雞!!
兩個人食嗌唔到太多款
嗌左佢half half嘅味

蜜糖&黑蒜
當然唔小得前菜蘿蔔啦

個蛋捲都係必食😎
仲有3款醬比你點😋

雖然嗌得兩款
但兩個人食絕對足夠,有啲飽得濟添
2022-10-08 781 瀏覽
各個地方都開始通關了,還是掛住韓國的時候吃傳統韓國炸雞。這店是傳統炸雞店大型連鎖品牌。果味醬油香蒜烤雞:醬料十足的香蒜炸雞,配合無骨雞肉每件雞肉也很做事預算香醬汁超級野味。三重芝士站烤雞:經過醃製的雞肉,油渣後,加上滿滿的芝士粉,同樣美味,但比較起來蒜香炸雞的醬汁豐富較為出色。韓式炒牛肉粉絲:粉絲份量不多,牛肉很入味,而配菜種類多。炸醬年糕拌麵:新推出的炸醬年糕拌麵,請當中年糕和撈麵各佔一半份量。年糕細細件,一件一口。大蝦檸檬汁沙律:最特別是有些小甜柑在內,檸檬醬汁厚身,酸酸甜甜作開胃前菜不錯。

果味醬油香蒜烤雞:

三重芝士站烤雞:

韓式炒牛肉粉絲:
粉絲份量不多,牛肉很入味,而配菜種類多。

炸醬年糕拌麵:

大蝦檸檬汁沙律:
2022-10-02
  • 三重芝士烤雞
  • 果味醬油蒜香烤雞
2022-09-26 525 瀏覽
< Goobne Chicken>興左好多年既韓式炸雞店🐔 炸雞應該好多人食過都有信心保證 同埋好多口味有辣有唔辣🤣🤣 比較多食三重芝士烤雞🙈-韓式雞蛋卷 $148呢個係食過咁多間韓國野黎講 算整得出色!個雞蛋有一種甜味 然後入邊包住嘅材料都好多 有埋芥辣同茄汁 都加左另一種風味俾佢 炸雞配佢唔會漏 反而幾開胃🤔🤤近排岀左個芝士pizza都唔錯 但都有啲漏 正常食一兩塊都好飽 一大班朋友一齊share就fit哂👍🏻-📍Goobne Chicken
< Goobne Chicken>
韓式雞蛋卷 $148

📍Goobne Chicken
2022-09-05 578 瀏覽
🔸半半烤雞 - 原味烤雞 + 蜜糖香滑烤雞 $238起初以為Goobne係食炸雞,但係到野食黎到先知道係烤雞。不過烤雞就無咁熱氣,同埋食落都好Juicy,原味就真係好淡,蜜糖味就甜甜地,有三個醬可以點,兩個味都一般,同埋都係覺得炸雞好味D~🔹人參雞湯 $168人參味好淡,不過隻雞比其他餐廳多,都好滑同好嫩,食落都係無咩人參味。🔸韓式雞蛋卷$148包左好多層蛋,包得幾靚,雞蛋唔老,入面有芝士,芝士加蛋好match,但係價錢就小小貴。🔹鯊魚之淚  $88D沙冰一開頭係好難飲到,要等一陣溶左D先飲到。
🔸半半烤雞 - 原味烤雞 + 蜜糖香滑烤雞 $238

🔹人參雞湯 $168

🔸韓式雞蛋卷$148

🔹鯊魚之淚  $88

D沙冰一開頭係好難飲到,要等一陣溶左D先飲到。
2022-09-04 348 瀏覽
突然之間好想食韓國嘢,於是就嚟咗呢間天晉匯嘅goobne chicken,地點都好易搵,地下上一層就即刻見到呢間餐廳。韓式雞蛋捲:裏面都好足料,有火腿、青瓜、蟹柳、芝士同埋醃菜等等,同埋旁邊有茄醬等不同醬料畀你選擇,係好唔錯嘅輕食辣炒年糕:都幾辣下,但如果啱食辣嘅人應該覺得好味,年糕好煙韌,個辣醬感覺係正宗韓式果隻,非常之飽肚,建議兩個人以上share食,如果一個人食好快就飽另外仲嗌咗炸雞同啤酒,不過唔記得咗影相,下次再寫炸雞嘅食評。

• 韓式雞蛋卷
2022-08-31 240 瀏覽
依加冇得去韓國旅行食好西真係好慘,唯有黎呢到食下烤雞,一解思鄉之苦.平日真係冇咩人.可以唔洗等位💙坐低睇完MENU㩒下個鐘仔就會有職員黎落單💙💙甜辣烤雞 & 果味醬油蒜香烤雞 甘多口味可以揀,如果單叫一款好似唔係幾滿足,所以叫左款半半炸雞,唔想食骨既可以單叫無骨既.個人認為兩款都好好味.不過無骨既會飽啲.外皮好脆好香口.岩岩新鮮焗起係最好食既.肉質好嫰滑好多肉汁.仲有機會爆汁,所以食既時候要小心啲呀.💙韓式雞蛋卷 ($148)黎到既時候一大條真係嘩左出聲>.<份量足.裡面又多料.魚糕.青瓜.蟹柳.午餐肉.醃蘿蔔.紫菜芝士樣樣齊!!!兩個人食其實份量都有啲多.不過食完真係大滿足!!!💙
💙甜辣烤雞 & 果味醬油蒜香烤雞
💙韓式雞蛋卷 ($148)