2023-10-03 1380 瀏覽
適逢假期一家人去食,個蠔餅炸到乾到似餅乾,又勁多粉,蠔係有嘅,但唔多而且無咩蠔味蝦蟹棗真係完全顛覆認知,根本就係豬肉丸,完全唔見有蝦肉同蟹肉,蝦蟹味更加欠奉,問返個經理,話係咁整,fine!咁當我唔識嘢啦,我唔係第一次食潮州嘢,咁垃圾嘅蝦蟹棗真係第一次食,仲要唔平,而且得8粒我地7點半去,叫左個48蚊一位嘅湯,叫4位,等完一輪,最後話得返一位份量,仲好意思問我地要唔要,我話唔需要喇,個經理即時黑面另外叫左個方魚肉碎粥,黎到得冬菜同肉碎,完全無方魚,同個staff講,佢就話要經理先處理到,咁啱阿經理先生去左廁所,等左10分鐘左右,返到黎同返佢講,佢睇完話加返d方魚俾我,我當時覺得已經唔想再中伏,就話唔需要喇,麻煩幫我取消,阿經理又再黑面,氣衝衝咁走左去,到埋單時張單就咁掉系我地檯面成餐飯唯一可取係隻燒雞同個海味雜菜煲,你話死唔死?我地係黎食潮州菜呀!唯一合格嘅係一般酒樓都食到嘅菜,咁我做咩黎呢度食飯呢?!

2023-10-01