2021-10-09 534 瀏覽
呢日約咗女朋友到深水埗試下特色餐廳,女朋友推介咗Lonely Paisley 土耳其餐廳及素年fusion日式素食,因為假期怕人比較多,預算睇下邊間有位就試邊間,兩間位置相近就在斜對面,最後我哋兩間都試晒,先到lonely Paisley土耳其餐廳High Tea飲嘢試下小食影下相,再來素年食正餐,完全無諗過素食可以做到咁真實有驚喜,非常完美一次美食約會。日式咖喱吉列豬扒意大利飯,素豬扒非常鬆脆,意大利飯煙勒度適中,日式咖喱濃香而唔辣,仲有大量雞脾菇,車厘茄同蘆荀,份量非常足夠,真心好好味。不可能TM漢堡飽,火箭菜,厚厚漢堡扒加埋車打芝士好正,仲有牛味,完全食唔出係素漢堡扒,另外薯條應該用咗日本紅薯做,外脆內軟非常甜,必食非一般薯條。 Latte Coffee 哈哈,拉花欠操練,泡沬唔夠細緻,味道還可以。其間有一點員工唔夠細心,我哋都未食晒碟飯,佢問都無問就收咗,令人有點反感,完全明白佢哋要開始準備晚市客,但基本禮貌必須的,不過整體推介。
日式咖喱吉列豬扒意大利飯
不可能TM漢堡飽