餐廳: 醉胡爐
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-09-28 52 瀏覽
我都好耐冇打邊爐了,知道尖沙咀有間新派火鍋店「醉胡爐」。咁就約埋朋友去試下,店內環境都唔錯,兩邊都有多間獨立箱房,當日我們就被安排坐箱房,私隱度極高,我同朋友都食得舒適自在。這裡是選用QR Code 落單,落單好方便。✨泰式無骨鳳爪 $78先吃個小食泰式無骨鳳爪,酸酸辣辣好開胃,味道都唔錯。✨胡爐醉八鮮鍋(期間限定) $398八鮮鍋係用咗八種靚海鮮;有青龍蝦、鮑魚、魚翅、花膠、青口、卜卜蜆、花螺、花枝😍店員會先叫大家準備定手機,先將鍋裡嘅海鮮快炒幾下,加入少許酒再點火,造成火焰嘅效果,再炒幾下待酒精揮發之後再加入龍蝦湯。等龍蝦湯滾之後,就可以先喝一大碗湯,龍蝦湯味道鮮甜濃郁非常美味。然後開始吃鍋裡嘅海鮮,海鮮好足料,有一種食極都唔完嘅感覺😂😂✨極上本地騸牯牛頸脊(中) $388騸牯牛頸脊口感嫩滑,肉味比較香濃。紫菜炸響鈴 $88響鈴係自家製新鮮炸起特別香脆,加入了紫菜食起來會更香口惹味。✨醉胡爐五寶丸 $108有牛肉丸,蝦丸、豬肉丸,黑松露墨魚丸、墨魚丸。特別推介這裡的蝦丸和墨魚丸,粒粒爽口彈牙,必點。✨蔬菜拼盤 (小) $63打邊爐當然要吃點菜,有娃娃菜、油麥菜、生菜、菜芯、白菜仔。

這裡是選用QR Code 落單,落單好方便。

✨泰式無骨鳳爪 $78
先吃個小食泰式無骨鳳爪,酸酸辣辣好開胃,味道都唔錯。
泰式無骨鳳爪

✨胡爐醉八鮮鍋(期間限定) $398
八鮮鍋係用咗八種靚海鮮;
有青龍蝦、鮑魚、魚翅、花膠、青口、卜卜蜆、花螺、花枝😍

✨極上本地騸牯牛頸脊(中) $388
騸牯牛頸脊口感嫩滑,肉味比較香濃。
極上本地騸牯牛頸脊(中)

紫菜炸響鈴 $88
紫菜炸響鈴

✨醉胡爐五寶丸 $108
醉胡爐五寶丸

✨蔬菜拼盤 (小) $63
打邊爐當然要吃點菜,有娃娃菜、油麥菜、生菜、菜芯、白菜仔。
蔬菜拼盤 (小)

店員嘅服務都唔錯,主動收碟換碟同加茶,值得加分。

2022-09-25
泰式無骨鳳爪
極上本地騸牯牛頸脊(中)
紫菜炸響鈴
醉胡爐五寶丸
蔬菜拼盤 (小)