2023-05-14 616 瀏覽
今日老公帶左我去30樓高既西餐廳食飯慶祝🥰一出lift 就已經係餐廳,可惜今日外面落住大雨,我哋有啲狼狽下先去到餐廳,但服務員勁細心,見到我哋淋到濕晒都俾咗紙巾同暖水我哋,勁貼心嘅服務呢!最開心嘅係餐廳位於30樓嘅位置,可以俾我哋望到跑馬地同維港一帶😍望住個咁靚嘅景食飯都真係幾開心㗎!🎈慢煮牛面肉·薯蓉·甘筍·粟米仔($238)呢款lunch set 好抵食👍🏻開業期間仲有甜品送😍有沙律,餐包同餐湯。先講講個餐湯,超級好飲!係我最喜歡嘅粟米忌廉湯!口感好creamy!而且好多粟米粒喺入面,淨係飲呢個湯都夠開心!慢煮牛面肉肉質嫩滑,口感細嫩,淋得黎又有口感。仲要勁多肉汁😍完全係我最愛呀😍再講講set lunch 送既甜品,一款三件,味道好好!set lunch 性價比真心高👍🏻每款蛋糕都好精美好味,我特別愛紅桑子果款👍🏻唔會死甜,好fresh!🎈美國安格牛肉眼伴炒野菌·薯蓉($428)安格斯牛口感嫩滑,我哋叫左medium熟度,口感勁好!肉質細嫩,有著豐富的肉汁和細膩口感。每一口都充滿著濃郁牛肉味,完美保留牛既鮮美度和柔軟度。薯蓉柔軟細滑,有濃郁的香味和奶香味,同牛肉和野菌味道相得益彰。

今日老公帶左我去30樓高既西餐廳食飯慶祝🥰

🎈慢煮牛面肉·薯蓉·甘筍·粟米仔($238)
慢煮紅酒牛面肉·薯蓉·甘筍·粟米仔

🎈美國安格牛肉眼伴炒野菌·薯蓉($428)
美國安格牛肉眼伴炒野菌·薯蓉

薯蓉柔軟細滑,有濃郁的香味和奶香味,同牛肉和野菌味道相得益彰。整道菜的味道非常完美地融合在一起,令人食欲大開💁🏻‍♀️

🎈紐約芝士蛋糕($68)
我極愛食芝士蛋糕,蛋糕的質地非常濕潤柔軟,每一口都有著綿密的口感,且不會過於甜膩。蛋糕的口感非常順滑,入口即化。芝士蛋糕的芝士味道非常濃郁,但不會太膩。它的味道非常平衡。
紐約芝士蛋糕

餐廳真心chill,而且服務員態度勁好,食物質素高,已經推薦左比身邊朋友仔啦😍
2023-05-13
慢煮紅酒牛面肉·薯蓉·甘筍·粟米仔