招聘中
月薪
$18,000-$21,000
月薪 (面議)
餐廳: Harlan's
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2012-06-17 2451 瀏覽
6月之星生日, 相約一班女友人共同慶祝, 由於我們人多勢眾, 餐廳安排左張大臺於中間, 未能近距離欣賞港島區既美景.high tea tower送上, 每款有2件, cakes/scones/macoron/sandwich/puff 等等.先講鹹點: honey roast ham w whole grain mustard and pickles on rye bread- 火腿冇蜜味喎,冇咩好講smoke salmon roll and horseradish lemon creme fraiche- 三文魚籽鹹鮮味突出, 個卷軟熟, 但冇檸檬味.bacon leek quiche and mini mushroom flatbread -哩個幾香菇味, ok.chocolate walnuts scone, cotted cream and seasonal jam -scone可以啦, 但唔夠鬆,有dd硬. jam & cottrf cream都正常.之後食甜點: blueberry meringues-白色棉花糖狀既野,一口咬下太過甜了, 似硬左再凝固既糖霜, disli

之後食甜點: blueberry meringues-白色棉花糖狀既野,一口咬下太過甜了, 似硬左再凝固既糖霜, dislike

strawberry and chestnut puff-賣相討好, puff一般都係配cream 或雪糕,佢配上chestnut 醬, 口感特別

home made mable cheese cake -芝士味濃,cake好軟身, 太細件了,想多食幾口.

passion fruit mousse -酸酸地,初時以為係mango mousse,好在唔係.食過多款甜點後,這個balance番個味雷,幾開胃.

chocolate cognac truffles-對太heavy既朱古力短一向怕怕,這個係甜,但冇乜層次, 唔識欣賞.

mini sponge-太細件,食左都留唔住個味.

daily macaron-脆脆地, 我食既應該係杏仁味, 甜度僅次那個白色棉花糖.

茶方面揀左洋金菊花茶,茶味唔夠,但飲落都舒服既.

以每人百幾既價錢可有咁舒服既環境high tea係值得既, 又可以訂座(最討厭要企係大堂等位又收費唔平既酒店), 只係服務態度一般, 唔太主動加水,笑容都麻麻. 當日整天大雨露台關閉, 室內都有好多吉臺,既然唔太忙就好招呼d啦.我們一行8人冇放飛機之餘仲有留credit card no.作deposit架.

balcony seats
mini sponge macaron
high tea tower
choco scone choco truffles cake blueberry meringues
熱情果mousse+marble cheese cake+士多啤梨chestnut puff
題外話/補充資料: 電話訂座都至少等3個月, 上到去又唔full, 下次可試下walk-in, 話唔定有位.
2012-06-16
生日