2018-07-03 232 瀏覽
難得最近比較得閒d,今日就相約左契家姐食個brunch,就返佢附近地點,又想食all day breakfast 就選擇左呢間。大約2:30去到,餐廳都幾多人,見係滿坐的。我地係門口稍等左5分鐘左右就入得喇,地方比較細,感覺有些少逼。不過裝修都幾靚同精緻的,係門口餐牌經過風雨洗禮後比較霉左少少,建議間中換一換會比較好。坐底睇睇餐牌,叫左一個3號同7號,另外一杯凍檸水走甜同凍奶茶。凍奶茶係比杯奶同糖水你自己溝的。跟餐有個忌廉湯,個湯入面有d碎薯仔,味道正常,不過如果多少少配料無咁dry就好。係我期待既all day breakfast 呀😀有沙律菜、煙三文魚、茄汁豆、炒蛋、雞扒、蕃茄、薯條同窩夫,好豐富。炒蛋滑,薯條係多肉的粗薯條,沙律菜同蕃茄都新鮮,加上微甜香口既窩夫,幾滿意的。至於*巴馬火腿蒜香扁意粉*,巴馬火腿有部分整到脆脆地部分軟身,口感ok。裡頭露荀脆嫩,不過整體比較上就淡口d,不過我地都岩淡口,所以覺得還好。其實仲有叫左個抹茶熱香餅,不過以為自己影左原來無😢個熱香餅係厚身成個梳乎厘班戟咁既樣,外圍食落有d似海綿蛋糕,中間位就似返熱香餅,抹茶味都不失蛋香。上面有一球抹茶雪糕,圍

餐湯

OCIO全日窩夫早餐

係我期待既all day breakfast 呀😀
巴馬火腿蒜香扁意粉

其實仲有叫左個抹茶熱香餅,不過以為自己影左原來無😢個熱香餅係厚身成個梳乎厘班戟咁既樣,外圍食落有d似海綿蛋糕,中間位就似返熱香餅,抹茶味都不失蛋香。上面有一球抹茶雪糕,圍邊有d紅豆,其實覺得幾好食,不過真係兩個人先食得晒,係大份既。

總括來講,食物都唔差,有機會再食,下次如果仲有想試埋佢個鑊仔蜜糖多士,今日兩個人試唔到咁多😂😂

2018-07-02
OCIO全日窩夫早餐