2018-05-25 1391 瀏覽
天氣熱成咁, 仲要去打邊爐?!  想挑戰人體極限?  咪傻啦, 有冷氣架嘛!  今晚一於去會一會呢隻"鷄"我知道..............雖則有招牌黃金芝士鷄煲及火焰麻辣鷄煲, 但今晚就係只想打邊爐又要威又要帶頭盔就係呢種, 想打邊爐又驚熱氣, 柯打一個皮蛋芫茜湯 ($78)亦不失為一個"辦法", 湯底有芫茜, 皮蛋, 茶瓜, 馬蹄,粟米, 蘿蔔同豆腐, 咁嘅陣容, 應該可以減少熱氣嘅!  (哈...哈....)劃好食材就等食啦喂...............講到食牛頸脊, 呢間可謂我頭號之選, 睇下呢碟手切新鮮牛頸脊 ($228/小), 小嘅份量其實都唔小呀, 肉色鮮亮唔在講, 脂肪分佈平均, 厚薄大少岩岩好!烚十秒到就食得, 入口肉汁爆開, 肉味夠濃, 脂肪嘅滑同肉質混為一體, 簡直食唔停口!雪白軟腍嘅就係呢客手打鮮墨丸 ($78), 每粒都咁夠份量烚完都保持咁大粒, 咬落食到墨魚粒, 墨魚味幾出唔想食咁粉麵類, 叫左呢客鳯城水餃 ($88)代替, 隻隻都肥嘟嘟, 一客8隻都幾抵食內裏有豬肉, 蝦及木耳絲, 調味得相當入味, 無需點醬油都得; 唯皮選用薄身D就會仲好D, "皮薄餡

皮蛋芫茜湯

劃好食材就等食啦喂...............

手切新鮮牛頸脊

雪白軟腍嘅就係呢客手打鮮墨丸 ($78), 每粒都咁夠份量
手打鮮墨丸

烚完都保持咁大粒, 咬落食到墨魚粒, 墨魚味幾出

鳯城水餃

內裏有豬肉, 蝦及木耳絲, 調味得相當入味, 無需點醬油都得; 唯皮選用薄身D就會仲好D, "皮薄餡靚"呢4個字對於餃類係永遠皇道!

呢道仲有LIVE BAND演出, 一路食嘢一路聽歌, 一個價錢, 兩種享受!
手切新鮮牛頸脊