2015-12-15 547 瀏覽
呢排落雨,天雨又凍,好想去打邊爐,所以就揀咗呢間近屋企嘅餐廳試吓。依家餐廳有雞煲同埋烤魚,因為未試過烤魚,所以今次就揀咗川味酸菜烤魚黎試吓。由於我朋友唔食得辣,所以揀左BB辣。朋友都覺得食落係唔辣既,但係就FEEL到個咀有麻麻地既感覺,所以唔食得辣既人都可以試下呢個烤魚。而且佢個烤魚湯底有啲酸菜,所以食落有啲酸辣嘅感覺,幾惹味。條魚好大條,唔多骨,啲肉好嫩滑添!幾推介嘅!由於得兩個人食,我哋唔係叫左好多打邊爐嘅配菜。我覺得值得推介嘅就係佢嘅豚肉片啦,一碟唔係好多塊但塊算厚身同埋QUALITY幾好,咬落幾彈牙唔似平時出面打邊爐好薄果D咁。其他都無咩特別。另外仲試左佢個口水雞,一碟都有幾多舊下,同埋都係唔辣既,但係幾香口,都可以試下。整體黎講佢既烤魚真係好唔錯,D肉夠哂嫩滑同埋湯底夠惹味。佢打邊爐既配選擇唔多,份量偏細同埋唔係話好平,但係質素幾好!飲品選擇方面有汽水,涼茶同埋啤酒。
川味酸菜烤魚
豚肉片