2023-10-06 1490 瀏覽
今日約了朋友行街,晚飯時間,朋友都很喜歡打邊爐,任食打邊爐當然是首選,因為我們是食肉獸,就選擇有雞煲食和任食打邊爐,雙重享受。這裏最出名,就是佢地既秘制雞煲!上枱嘅時候,個雞煲真係香氣撲鼻,一啖雞肉入口,雞肉好嫩滑,而且好入味!加上少少洋蔥,醬汁真係好開胃!我想講啲雞真係好滑!又夠哂味,因為啲汁真係好好味,係雞煲的靈魂。食完雞煲,加了清湯就可以打邊爐,先點了肥牛,肥牛厚度剛剛好,肥瘦均勻,牛肉片再加上香濃嘅雞煲醬汁,非常惹味。細看火鍋配料就更加豐富,有雪花肥牛、豚肉片、羊肉片唔知揀咩不如全部叫晒喇!海鮮方面,有海中蝦、肥鵝腸,還有各式各樣丸類和餃子,樣樣都彈牙!食到最後當然要食一點生菜幫助減油膩。飲品有可樂,同埋鳥龍茶和各式各樣的飲料,很多選擇!想試多啲就要行多幾,最後梗係嚟個甜品時間啦!佢有雪糕,而且任食的!一邊食雪糕,可以食到自己好滿足!
係嚟個甜品時間啦!佢有雪糕,而且任食的!
一邊食雪糕,可以食到自己好滿足!