2024-01-29 721 瀏覽
依個星期天寒地凍🧊真係唔講得笑😅約個好兄弟,原本想打邊爐🍲但係打得邊爐多,經常都係肥牛火鍋🥩唔係講笑,真係有少少悶🥱兄弟見多識廣🧮話說將軍澳開咗間飲茶🫖唔係普通茶樓,而係圍爐煮茶🍵嘩!不得了,我身為飲食界翹楚🤡點可以唔知唔試?7:00準時到達😃睇吓個餐牌📋話說係重慶菜🌶️個心有少少怯💗因為天寒地凍再加上爆谷花的話🌼個廁板好凍🥶睇清楚餐牌,擔心係多餘嘅🤪菜式選擇多,辣唔辣自己控制😌輕量版圍爐煮茶🫖坐低先上一個圍爐煮茶輕量版🍵而家推廣期內免費贈送🤭其實有一半以上都係為咗依個煮茶而來,坐得Cafe、茶餐廳多🍞同朋友或者帶另一半嚟飲下茶🫖真係好有風味,最緊要唔使咁悶又係嗰D🧋🥤雖說係免費輕量版🍵但係一D都唔hea🥰四款小食🌰輕輕淺嘗,再飲啖茶,喚醒一下味蕾😋唔係吹水🗣️真係好過去happy hour飲啤酒 🍻拇指小籠包🥟$28價錢大眾化,餐前小食、一啖一粒,外脆內軟👍🏻五花肉🍖燒到脆卜卜、油脂已經完全分解,微辣,雖然我唔鍾意”微辣”但係都好好食😋牛肉串🥩燒得唔乾,內裏充滿肉汁🤤鰻魚滑酸菜金湯鍋🍲雖說係二人份量👬🏻裏面超級足料🈵兩個男人都應該真係好難食得晒🤤裏面有鰻魚滑、蝦滑、午餐肉、巴鯊魚、豆乾、
依個星期天寒地凍🧊真係唔講得笑😅
約個好兄弟,原本想打邊爐🍲
但係打得邊爐多,經常都係肥牛火鍋🥩唔係講笑,真係有少少悶🥱
嘩!不得了,我身為飲食界翹楚🤡點可以唔知唔試?

輕量版圍爐煮茶🫖

拇指小籠包

拇指小籠包🥟
$28價錢大眾化,餐前小食、一啖一粒,外脆內軟👍🏻

五花肉

五花肉🍖

牛肉

牛肉串🥩
燒得唔乾,內裏充滿肉汁🤤

鰻魚滑酸菜金湯鍋

鰻魚滑酸菜金湯鍋🍲
雖說係二人份量👬🏻裏面超級足料🈵兩個男人都應該真係好難食得晒🤤裏面有鰻魚滑、蝦滑、午餐肉、巴鯊魚、豆乾、水滑肉、冬瓜、藕片、火腿腸…超過20種食材,不能盡錄,每一樣都超好味😋特別係寒冷嘅日子❄️絕對冇揀錯

肥牛

肥牛🥩
$98依個價錢,有咁嘅水準,好多火鍋店都做唔到🙆🏻‍♂️

豬肝

豬肝🐖
本身鍋裏面都有,但係煮得好滑,所以叫多一碟🤣

唔係講笑,兩個大男人都食唔晒,要打包🤭
最後提提大家,餐廳屬於酒店範圍,如果揸車嚟可以泊喺將軍澳中心,侍應哥哥話會有免費泊車🚗
2024-01-25
拇指小籠包