2024-03-01 1537 瀏覽
呢間位於長沙灣嘅西班牙餐廳已經encore過好多次,食咗幾次都覺得質素好高,覺得佢哋嘅Tapas好出色,不過入面座位就唔太多,如果平日夜晚嚟嘅話都可以book定位🍽️Broken egg🍳$98西班牙壞蛋薯條用上炸到超級脆嘅幼薯條,太陽蛋煎到燶邊,蛋漿同煙肉碎撈埋薯條一齊食好正Gambas al Ajillo🦐$108蒜油蝦份量好多,每隻都好大隻,個蒜油先係重點,啲蒜片食落都好香,啲蝦好入味,配埋多士食一流🧄Tortilla with Spicy Chorizo🥠$92我哋揀咗辣肉腸味嘅西班牙蛋餅,入面真係好足料有好多薯仔,辣肉腸都幾惹味食落辣辣地,蛋餅面頭仲要加咗sour cream🥞食落真係好夾!Squid paella🦑🥘 $108雖然會食到成個嘴都黑晒,但食落墨汁味都幾重,個飯仲加咗蝦同埋墨魚,面頭嘅sour cream先係重點,撈埋個飯食真係超級邪惡🤤Churros🍨$78經典嘅Churros配上雪糕同埋朱古力醬,Churros外脆內軟,朱古力醬係用咗黑朱古力唔會太甜啱啱好,不過最好食都係個雲呢拿雪糕,係佢哋自家製嘅gelato🍨

Broken egg🍳$98

Gambas al Ajillo🦐$108