餐廳: JIKKA
資訊:

2022-06-03 361 瀏覽
跑馬地隱世高質小店雖然住港島 但都好少會入跑馬地 近排跑馬地都多左好多熱門小店 / Cafe ~所以我地都專程去尋寶👑無意中發現到依間小店環境同食物都好吸引原來有2間分店 另一間係觀塘仲係pet friendly 餐廳主打少油鹽糖 健康之餘 更加食到食材原汁原味🤤蘑菇湯🥘超級濃郁 啖啖都係 粒粒蘑菇肉平時飲完蘑菇湯會好口渴但呢一間飲完完全冇依種感覺飲得出完全冇落味精😋😋蝦霸狗🍤麵包外脆內軟 有麵包加左白芝麻 食落好香口 蝦肉好彈牙 熱狗腸一咬落去爆曬啲肉汁 出嚟 最欣賞佢除咗有沙律醬再加左啲海苔碎喺面頭帶少少鹹香整個配搭好好免治豬肉taco🌮依個免治豬肉taco 好啱我口味加左小小檸檬汁 酸酸 辣辣好開胃😋😋香草牛油燒雞(半隻)🍗呢個完全係重頭戲 一睇外表就知佢燒得火候啱啱好外皮燒得夠乾身 好脆裏面嘅肉質好嫩滑一切開肉汁湧晒出黎😋半隻真係唔夠喉 下次要叫一隻先得😍冷泡桂花烏龍🧊好清香 飲落好滑身唔會有苦澀味👍🏻👍🏻飲完好refreshing 好鍾意依間餐廳有個窗邊位好chill 同朋友吹吹風 飲杯野 就過左一個開心既晚上🫶🏻
跑馬地隱世高質小店
無意中發現到依間小店環境同食物都好吸引